Latest News

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ποια έργα (ΔΕΝ) υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Μώραλη - Από το λιμάνι στην Πειραϊκή μέχρι το ίδρυμα Νιάρχου!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν ένας άσχετος και αδαής περνούσε τυχαία από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κι άκουγε τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να μιλάει πριν λίγες ημέρες σε συνέδριο, τότε θα νόμιζε πως ο Πειραιάς έχει μετατραπεί κάτι ανάμεσα σε...

Βαρκελώνη και Μονακό! 

Ωστόσο ένας Πειραιώτης δεν θα πίστευε στα αυτιά του με όσα λέγονταν για την εικονική πραγματικότητα στην πόλη, αν μπορεί καλοπροαίρετα να έδειχνε κατανόηση για την πολιτική ανασφάλεια του απερχόμενου Δημάρχου εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Ο Δήμαρχος Πειραιά βρέθηκε να είναι  ομιλητής στο 19ο συνέδριο της Prodexpo που είχε ως κεντρικό θέμα το Real Estate και συγκεκριμένα την Ανάπτυξη και την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας. Αντί να πει σε όσα ΔΕΝ έγιναν για την αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας (ούτε τα μαγαζιά στο Δημοτικό Θέατρο ΔΕΝ έχει καταφέρει να μισθώσει εδώ και τέσσερα χρόνια η Δημοτική Αρχή Μώραλη), προτίμησε ν' αναφερθεί σε όσα είτε υλοποιούνται από άλλους φορείς, αλλά ΔΕΝ έχουν ολοκληρωθεί ακόμα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Από το βήμα του συνεδρίου ο  απερχόμενο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μια σειρά από έργα που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα στον Πειραιά, αν αποτελούσαν πάγιο αίτημα των κατοίκων και της πόλης, όπως για παράδειγμα είναι η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, η αξιοποίηση του Πύργου, οι αναπλάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου κ.α.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :
(σε παρένθεση τα σχόλια του Reportaz Net)
  • Η μεγάλη επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία αναβαθμίζει σημαντικά τη θέση του διεθνώς, με έργα 294 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια και αλλά 50 εκατομμύρια ευρώ για την δεύτερη φάση, είναι μια σημαντική επένδυση για τον Πειραιά και τη χώρα.                                            ( σ.σ. Αυτά ΔΕΝ έχουν γίνει ακόμα, αλλά σχεδιάζονται από την COSCO προκαλώντας αντιδράσεις από πολίτες της Πειραϊκής. Αλήθεια, ποια σχέση έχει η Δημοτική Αρχή Μώραλη με την υλοποίησή τους;)
  • Η επέκταση του Μετρό και του Τραμ στην πόλη του Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή ύψους 730 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να αλλάξει το επίπεδο μετακίνησης και προσβασιμότητας στην πόλη, σε εμβληματικά σημεία για τους επισκέπτες (αρχαιολογικοί χώροι και χώροι αναψυχής) και φυσικά στο λιμάνι.                                                                                                                                (σ.σ. Αυτά τα έργα ΔΕΝ έχουν τελειώσει ακόμα και υλοποιούνται με μεγάλες καθυστερήσεις από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ,προκαλώντας ταλαιπωρία στους κατοίκους. Αλήθεια, ποια σχέση έχει η Δημοτική Αρχή Μώραλη με την υλοποίησή τους;)
  • Επενδύσεις στο τομέα του πολιτισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας ύψους 620 εκατομμυρίων ευρώ με έργα-σταθμός, όπως η αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά και η δημιουργία και επιτυχημένη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.                                                                                                                                          (σ.σ. Η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά έγινε εδώ και πέντε χρόνια και λειτουργεί από την δημαρχιακή θητεία Μιχαλολιάκου.  Αλήθεια, ποια σχέση έχει η δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με την Δημοτική Αρχή Μώραλη;)
  • Η μεγάλη ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου με συνολικό προϋπολογισμό 80 εκατομμύριων ευρώ.            ( σ.σ. Υπό εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση ανάπλασης στον Φαληρικό Όρμο, στην παραλία των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου - Ταύρου από την Περιφέρεια Αττικής. Αλήθεια τι σχέση έχει η Δημοτική Αρχή Μώραλη;)
  • Μόχλευση ιδιωτικών επενδύσεων σε έργα ανάπλασης όπως αυτό της περιοχής του Αγίου Διονυσίου ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.                                                                                                   ( σ.σ. Τριτοκοσμική παραμένει σήμερα η κατάσταση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου  παρά τη "μόχλευση" των ιδιωτικών επενδύσεων. Αλήθεια, ποια η σχέση της Δημοτικής Αρχής Μώραλη με τις όποιες επενδύσεις ιδιωτών;) 
@Άντε και πρωθυπουργός! Και να φανταστεί κανείς ότι ακόμα ΔΕΝ έχει καν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδο, αφού δεν έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες πλην του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιά...