Latest News

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Μετρούν τα «κουκιά» στο Μαξίμου: Οι δύο λίστες της επιβίωσης! (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μαξίμου τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει «φωτιά» και η ονοματολογία δίνει και παίρνει για τους «μνηστήρες» που...
θα μπορούσαν να διατηρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι τις 26 Μαΐου.
Όπως σημειώνει το newpost.gr, στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν φτιάξει δύο διαφορετικές λίστες που έχουν να κάνουν τόσο με την Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωσή της στην ελληνική Βουλή, όσο και με την νέα πλειοψηφία που θα μπορούσε να συγκροτηθεί μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τις υπουργικές θέσεις.
Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ανησυχεί για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αφού στα «τεφτέρια»του Μαξίμου, πέρα από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπολογίζουν στις ψήφους του Θανάση Παπαχριστόπουλου και της Έλενας Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ,  της Κατερίνας Παπακώστα, του Χάρη Θεοχάρη και τεσσάρων βουλευτών από το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, Σπύρος Δανέλλης).
Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα σε σχέση με την δεύτερη λίστα.
Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και την Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Ζουράρις έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί την πτώση της κυβέρνησης. Σίγουρη θεωρείται στην νέα πλειοψηφία η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ενώ και ο Σπύρος Δανέλλης έχει δηλώσει πως ακόμα και αν η συμφωνία των Πρεσπών συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης το Ποτάμι πρέπει να ψηφίσει υπέρ.
Τα «χαρτιά» του δεν έχει ανοίξει ακόμα ο Χάρης Θεοχάρης τονίζοντας πως θα δράσει αναλόγως με τα δεδομένα και την τότε συγκυρία.
Αυτή η αριθμητική δίνει στον Αλέξη Τσίπρα μια οριακή πλειοψηφία 151 βουλευτών και όλα φαίνονται εύθραυστα.