Latest News

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Πότε θα κυκλοφορήσει το Τραμ στον Πειραιά

Εκτός απροόπτου η δοκιμαστική λειτουργία του Τραμ στον Πειραιά αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους...
επόμενους μήνες, έτσι ώστε εντός του 2019 να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η κυκλοφορία των συρμών.

Αυτό είναι το τελευταίο χρονοδιάγραμμα του έργου επέκτασης του Τραμ, όπως τουλάχιστον προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Ν. Μανεσιώτης  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό  Θ. Παπαδόπουλο,  στην οποία παρευρέθηκαν η Β΄Αντιπρόεδρος Μ. Πιττάκη και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΣΠ Θ. Καπράλος.
Κατά τη συνάντηση, τέθηκε εκ νέου το θέμα του έργου ανάπλασης της οδού Τσαμαδού , από την Εθν. Αντιστάσεως έως την Ηρ. Πολυτεχνείου, το οποίο όπως ανέφερε ο Θ. Παπαδόπουλος σχεδιάζεται να ξεκινήσει μέσα Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί πριν τα μέσα Δεκεμβρίου. Από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου τέθηκε η αναγκαιότητα να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη γρήγορη αποπεράτωσή του, προκειμένου τα έργα να μην συμπέσουν με την γιορτινή περίοδο, ώστε να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην πρόσβαση των καταναλωτών και να μην επηρεάσουν αρνητικά την εμπορική κίνηση των καταστημάτων της περιοχής.
Επιπρόσθετα, επισημάνθηκαν θέματα οδικής ασφάλειας που έχουν εντοπιστεί σε ορισμένες διασταυρώσεις από τις οποίες περνά το τραμ και ενδεχόμενα μέτρα αντιμετώπισής τους.

ΤΡΑΜ
Τα έργα Τραμ δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητά στον Πειραιά.  Η επέκταση μήκους 5,4 χλμ σε μία μονή κυκλική διαδρομή από το Φάληρο προς το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά και επιστροφή στο Φάληρο παρουσίασε σημαντικές καθυστερήσεις, λόγω της κρίσης και λόγω αρχαιολογικών, πολεοδομικών και πολλών άλλων προβλημάτων. 
Η εκκίνηση των έργων έγινε τον Φεβρουάριο του 2013 και σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσα στο 2015, αλλά οι πρώτοι συρμοί θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019.

@ Αλήθεια, απ' όλη αυτή την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου έχασε ή κέρδισε ο ανάδοχος -εργολάβος της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι η πόλη βγήκε χαμένη από κάθε πλευρά και άποψη (έπληξε οικονομικά την τοπική αγορά, τουριστικά, περιβαλλοντικά κ.α.)