Latest News

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

"Αυτογκόλ" με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Πειραιά - Αυτή είναι η κατάσταση σε γήπεδα και πισίνες του Δήμου

Από τον Κύρο Παληκάρη

"Αυτογκόλ" πέτυχε η Δημοτική Αρχή Μώραλη (και) στη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στον ...
Δήμο Πειραιά. Μετά από τέσσερα χρόνια θητείας ομολογούν δημόσια πως δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα για νέες αθλητικές υποδομές στην πόλη. 

"Δεν καταφέραμε να κάνουμε νέο κολυμβητήριο στον Πειραιά, όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά" παραδέχτηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν καταφέρει να βρουν ελεύθερο χώρο για να τους τον παραχωρήσει η πολιτεία χωρίς ωστόσο να εξηγήσει πως προεκλογικά υπόσχονταν νέο κολυμβητήριο από τη στιγμή που όπως λέει τώρα δεν υπάρχει τέτοιας έκτασης οικόπεδο στον Πειραιά.

Ωστόσο, ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας θυμήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στα όρια του Δήμου Πειραιά, όπως για παράδειγμα τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ εκτός της έκτασης του ιδιώτη, και προέτρεψε τον Δήμαρχο να τα διεκδικήσουν τώρα μετά από τέσσερα χρόνια για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων αν και το πιθανότερο είναι ακόμα στην απίθανη περίπτωση που καταφέρουν να περάσουν στο Δήμο να μην ξέρουν τι να τα κάνουν και να προστεθούν στα άλλα κτίρια φαντάσματα της πόλης, όπως Ράλλειο, Πύργος, βίλα Ζαχαρίου κλπ...

Το παράπονο και το πρόβλημα

 "Το μεγάλο παράπονο μας ως Πειραιάς είναι ότι δεν υπάρχει ένα Κολυμβητήριο ώστε να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες και με σωματεία και με αθλητές που βγαίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο πόλο και με ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεν υπάρχει ένα αξιοπρεπές Κολυμβητήριο στο Δήμο του Πειραιά. Θα το παλέψουμε, ώστε να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός  Κολυμβητηρίου στον Πειραιά τα επόμενα χρόνια..." είπε ο Δήμαρχος και υποστήριξε : 
"Tο μεγάλο  πρόβλημα του Πειραιά για να δημιουργήσει κλειστά γυμναστήρια είναι ότι δεν υπάρχουν οικόπεδα ούτε στην ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά, ούτε στις Α΄ και Β΄ Δημοτικές Κοινότητες,  ώστε να μπορεί να απαλλοτριώσει ο Δήμος για να γίνουν αθλητικοί χώροι".

Αυτή είναι η κατάσταση στα γήπεδα του Πειραιά

Η έλλειψη αθλητικών χώρων στον Πειραιά  δεν εμποδίζει τη Δημοτική Αρχή Μώραλη να δηλώνει περήφανη ότι κάνει δρομικούς αγώνες που πέρα από το επικοινωνιακό σόου έχουν υποτίθεται στόχο την προσέλκυση των νέων στον αθλητισμό στις ήδη ασφυκτικά γεμάτες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πειραιά. 
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου,  οι μεγάλες εγκαταστάσεις του Δήμου, "αυτή την στιγμή φιλοξενούνται και αγωνίζονται 18 ποδοσφαιρικές ομάδες, σε δυο γήπεδα!
17 ομάδες μπάσκετ βόλεϊ (αντρικά γυναικεία!),σε δυο κλειστές εγκαταστάσεις!
3 ομάδες πόλο και 2 ομάδες κολύμβησης παράλληλα με τους 2.500 δημότες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά.
Στα 5 δημοτικά γυμναστήρια πάνω από 2.000 δημότες!
Στη θάλασσα του Πειραιά αθλούνται πάνω από 7 σωματεία!
Ομάδες πινγκ πονγκ και δυναμικών αθλημάτων!
Συγχρόνως στις σχολικές εγκαταστάσεις να φιλοξενούμε πάνω 10 ομάδες!
Στον έναν πολυχώρο στίβου του Δήμου φιλοξενούνται καθημερνά πάνω από 600 άνθρωποι!".
Θεμιστόκλειο: Πιο αργά δεν γίνεται...

Σημειώνεται τέλος ότι η ανακαίνιση, ανακατασκευή  συντήρηση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από τρία χρόνια καθυστέρησης για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.  Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο μπάσκετ του Α.Ο.Φ. «Πορφύρας» (μπασκέτες κα),  ενώ το "Θεμιστόκλειο" ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς πρώτα η ανακαίνιση του κτιρίου. 
Όμως τα συνεργεία είναι ζήτημα να έχουν δουλέψει συνολικά 10 μέρες μέσα σε διάστημα 3-4 μηνών, όπως καταγγέλλουν δημότες - αναγνώστες του Reportaz Net...