Latest News

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Τετ α τετ Μώραλη και ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα σκουπίδια


Από τον Κύρο Παληκάρη

Στη σκιά της πρότασης - βόμβα του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για ιδιώτες στην καθαριότητα μετά από δημοψήφισμα έγινε σήμερα η συνάντηση με το Δ.Σ. της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο δημαρχείο της


Πλατείας Κοραή.


Κατά τη συνάντηση, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, ο Δήμαρχος προχώρησε σε μια εν μέρει αναδίπλωση της θέσης του περί ιδιώτες, υποστηρίζοντας πως "αποτελεί δέσμευσή μου ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της καθαριότητας".
Ωστόσο άφησε κι ένα ενδεχόμενο ανοικτό, λέγοντας πως  "ταυτόχρονα όμως, αποτελεί υποχρέωση του Δήμου προς τους πολίτες να είναι η πόλη καθαρή". 
Δηλαδή, αν ο Πειραιάς δεν είναι καθαρός - που δεν είναι σύμφωνα με τους περισσότερους δημότες - τότε η προεκλογική υπόσχεση περί δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας πάει... περίπατο ή στην συγκεκριμένη περίπτωση στο κάλαθο των απορριμμάτων!

Το μπαλάκι των ευθυνών

Κατά τα λοιπά, ο Δήμαρχος πέταξε για μια ακόμη φορά το μπαλάκι των ευθυνών για τα σκουπίδια στην πόλη στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την καθυστέρηση στην πρόσληψη του προσωπικού στην καθαριότητα.
Ήδη, σύμφωνα με το Δήμαρχο, έχει προκληθεί ..."αρρυθμία"(!) στην αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων. 
Μάλιστα, όπως διέγνωσε ο ίδιος, "η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει από το τέλος Μαρτίου σημαντική υποστελέχωση στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά".

Καλοκαίρι με σκουπίδια.. 


 Το χειρότερο όμως είναι ότι το πρόβλημα όχι μόνο δεν θα λυθεί αλλά αναμένεται να διογκωθεί μέσα στο καλοκαίρι με εκατομμύρια τουρίστες να διέρχονται από τον Πειραιά. 
"Είμαι υποχρεωμένος να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση, ενόψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου. Καλώ τους υπεύθυνους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους» ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης, κλείνοντας τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ΠΟΕ - ΟΤΑ στο Δημαρχείο της πόλης..


Μια πειστική εξήγηση...

Πάντως, σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά εμφανίζεται να είναι ικανοποιημένος από την υπόσχεση Μώραλη περί δημόσιο χαρακτήρα της Καθαριότητας, αν και υπήρξε μια πειστική εξήγηση  στο εύλογο ερώτημα γιατί τότε επαναλαμβάνει κατά καιρούς την πρόταση για ιδιώτες στην καθαριότητα, όπως είχε κάνει και μετά τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ -ΟΤΑ; 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

 "Επί ποδός πολέμου" οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά - «Ή ταν ή επί τας» για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας - REPORTAZ NET