Latest News

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ποια είναι η αμοιβή του Δημάρχου Πειραιά από τον ΟΛΠ;


Από τον Κύρο Παληκάρη

Αλήθεια, ποια είναι η ετήσια αμοιβή του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη από τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ ΑΕ που ελέγχεται από τους Κινέζους της Cosco;

Ο Δήμαρχος Πειραιά συμμετέχει ως ένας εκ των εκπροσώπων του Δημοσίου στο Δ.Σ. της ΟΛΠ ΑΕ με πενταετή θητεία, σύμφωνα με τη σύμβαση για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στην Cosco, χωρίς να έχει γίνει γνωστό -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- το ύψος της ετήσιας αμοιβής που εισπράττει από τους Κινέζους.
Κάτω στο λιμάνι του Πειραιά έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ένα συγκεκριμένο ποσόν, το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συμβολικό για τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. της εταιρείας. Οι "κακές γλώσσες" πέριξ της πλατείας Κοραή, επικαλούμενες συνδικαλιστές του ΟΛΠ, κάνουν λόγο για ένα αρκετά σεβαστό ποσόν σε σχέση με τις ετήσιες αποδοχές ενός Δημάρχου!
Αξίζει να σημειωθεί ότι αμοιβή του Δημάρχου φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής το μοναδικό από τα ανταποδοτικά που έχουν υλοποιηθεί μετά την πώληση του ΟΛΠ, καθώς δεν έχουν αποδοθεί ακόμα το 3,5% των εσόδων στους Δήμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο (Πλατεία Κοραή) ειδική μονοθεματική συνεδρίαση : "Συζήτηση, του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά παρουσία βουλευτών κι εκπροσώπων φορέων της πόλης, επί του αναπτυξιακού προγράμματος και της μελέτης διαχείρισης Λιμένος διεθνούς ενδιαφέροντος ‘MASTER PLAN’ Ο.Λ.Π. Α.Ε., σε ότι αφορά στα όρια του Δήμου Πειραιά" .
Η συνεδρίαση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και όχι ουσιαστικό - έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση των φορέων για τα σχέδια της ΟΛΠ ΑΕ - χωρίς να έχει ληφθεί κάποια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά...