Latest News

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

"Ιερός" καβγάς Κυβέρνησης – Δικαιοσύνης για τα Θρησκευτικά

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξεκίνησε μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει την υπουργική απόφαση και να κρίνει αντισυνταγματικό το πρόγραμμα...
των Θρησκευτικών.
Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές η υπουργική απόφαση αντιτίθεται στο άρθρο 16 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι  η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και μεταξύ των σκοπών της είναι η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Στο άρθρο 13 του Συντάγματος που κατοχυρώνει ως απαραβίαστη την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Προσβάλλεται η ΕΣΔΑ (ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου) γιατί στερεί από τους μαθητές του Ορθόδοξου Χριστιανικού δόγματος το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού.
Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει πως οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και το σκεπτικό τους,ενώ προσθέτει πως ακόμη αυτή η απόφαση «ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων».