Latest News

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Σοκ στους αστυνομικούς από τα βίντεο στο κινητό του τζιχαντιστή – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος


Άναυδοι έμειναν οι Έλληνες αστυνομικοί που παρακολούθησαν τα «σκληρά» βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου τζιχαντιστή ο οποίος συνελήφθη...
στην Αλεξανδρούπολη.
Ο λόγος για φρικιαστικά βίντεο που περιλαμβάνουν βασανιστήρια, ανάλογα με εκείνα που αναρτούν συχνά οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ειδικότερα, σε βίντεο μικρής διάρκειας εμφανίζεται ο ίδιος και ακόμα ένα άτομο να βασανίζουν και να ξυλοκοπούν έναν νεαρό. Γελούν με τις πράξεις τους, ενώ ο άτυχος άνδρας είναι γεμάτος αίματα και εκλιπαρεί για τη ζωή του. Μάλιστα, πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο κινητό του 32χρονου υπάρχει φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του θύματος του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι ο άνδρας αποκεφαλίστηκε, γιατί του είχε κάψει το σπίτι στη Συρία και ότι δεν έχει σχέση με τον ISIS.
«Αν ήμουν δολοφόνος του ΙSIS δεν θα με άφηναν από το Ισλαμικό Κράτος να φύγω. Πήρα την γυναίκα μου και τα παιδιά μου και το έσκασα γιατί φοβόμουν για την ζωή μου. Έτσι βρέθηκα στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν είναι σύνηθες φαινόμενο στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Συρία», υποστήριξε στην κατάθεσή του προς τις ελληνικές αρχές ο 32χρονος.
Ο Σύρος τζιχαντιστής πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει το κινητό του τηλέφωνο και ο φορητός υπολογιστής του. Οι αρχές διερευνούν τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και το πόσο «ψηλά» έφταναν αυτές στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης.