Latest News

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Σε ρόλο θεατή ο Δήμαρχος Πειραιά - Παρακολουθούσε απλά να "μαυρίζουν" από μαζούτ Πειραϊκή και Φρεαττύδα

Από τον Κύρο Παληκάρη


Ρόλο θεατή φαίνεται πως επέλεξε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρακολουθούσε  απλώς την πετρελαιοκηλίδα να έρχεται στην Πειραϊκή και τη Φρεατίδα από...
τη Σαλαμίνα.


Αν και είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ανακοίνωση του Δήμου, ότι η πετρελαιοκηλίδα  κατευθύνεται προς την Πειραϊκή, ωστόσο περιορίστηκε απλά να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος  Σταμάτη Ράπτηπροκειμένου να ζητήσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, θεωρώντας προφανώς ότι αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να πράξει για την πόλη!
Μπορεί ο Δήμος Πειραιά να μην έχει αρμοδιότητα παρέμβασης για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από το να βγάλει καθυστερημένα ένα δελτίο τύπου, όταν πλέον το μαζούτ είχε βγει στις ακτές  και οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την οικολογική καταστροφή στη θάλασσα του Πειραιά. 
Μάλιστα, στο δελτίο τύπου λέει και το... επικό ότι "ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πειραιά ότι  αύριο το  πρωί που θα μπορέσει να εκτιμηθεί η κατάσταση, θα είναι σε θέση να τον ενημερώσει τόσο για τον τρόπο όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής"!