Latest News

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτό είναι το τελευταίο ανέκδοτο στο Δήμο Πειραιά


Σαν ατάκα του Μάρκου Σεφερλή σε καλοκαιρινή επιθεώρηση στο Δελφινάριο ακούστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης η φράση ότι...
"ο Δήμος Πειραιά είναι πρωτοπόρος στην Κοινωνική Πολιτική"!!! 
Το είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης, με αφορμή το 2ο θέμα «Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πειραιά, που στεγάζεται στην οδό Φίλωνος αρ. 31 στο κέντρο του Πειραιά».
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, υποστηρίζοντας ότι χάρη στις δικές του προσπάθειες του άνοιξε ο δρόμος για την επαναλειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

Η πλάκα
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο  του Δήμου Πειραιά δεν λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η Carrefour - Μαρινόπουλος προμήθευε με προϊόντα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα από το Σεπτέμβριο του 2015. όταν οι προμηθευτές σταμάτησαν την τροφοδοσία και άρχισαν να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Από τότε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πειραιά άρχισε να υπολειτουργεί μέχρι να κλείσει οριστικά λίγο καιρό αργότερα, καθώς δεν είχε να διαθέσει άλλα προϊόντα στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Πειραιά. (Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι ο Μαρινόπουλος άφηνε άδεια τα ράφια στα σούπερ μάρκετ και συνέχιζε να προμηθεύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πειραιά). 
@ Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Πειραιά είναι σχεδόν ανύπαρκτη και σίγουρα κατώτερη των περιστάσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια κοντεύει να καταντήσει κάτι σαν ανένδοτο...