Latest News

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια (ΒΙΝΤΕΟ)


Tρείς νεκροί και  35 οι τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις βίαιες συγκρούσεις που...
ξέσπασαν στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς αλλά και από την πτώση ενός οχήματος σε πεζούς που διαδήλωναν.
Σύμφωνα με την αστυνομία μάλιστα ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς καταδίκασε σήμερα «τη ρατσιστική μισαλλοδοξία και το μίσος», μετά τα βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια όπου ένας οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιδιαδηλωτές. Οι βιαιότητες στη Σάρλοτσβιλ, όπου μια γυναίκα σκοτώθηκε από το όχημα αυτό, «πλήττουν την καρδιά του αμερικανικού δικαίου και της αμερικανικής δικαιοσύνης», αναφέρει ο Σέσιονς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το FBI άρχισε έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων αναφορικά με τις συνθήκες στις οποίες ο οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος.
Ένας από τους λόγους, για τους οποίους το FBI αναλαμβάνει την υπόθεση, είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος οδηγός είχε έρθει από το Οχάιο, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, κάτι που επιφέρει την ανάμιξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας.
Ο οδηγός έχει τεθεί υπό κράτηση και η αστυνομία αντιμετωπίζει την υπόθεση ως «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Σάρλοτσβιλ Αλ Τόμας.
Η μητέρα του, η Σαμάνθα Μπλουμ, δήλωσε στην εφημερίδα Toledo Blade πως ο γιος της, της έστειλε την Παρασκευή ένα SMS στο οποίο της ανακοίνωνε πως σκοπεύει να παρευρεθεί στη συγκέντρωση της εθνικιστικής δεξιάς στη Βιρτζίνια. «Του είπα να είναι προσεκτικός» και, αν πάει να διαδηλώσει στη Σάρλοτσβιλ, «να το κάνει ειρηνικά», είπε η γυναίκα.