Latest News

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Στον "αέρα" οι νέες άδειες για τα δημοτικά ραδιόφωνα


Από τον Κύρο Παληκάρη

Στον "αέρα" βρίσκονται οι νέες άδειες για τα δημοτικά ραδιόφωνα, εξαιτίας του σχεδίου αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών που προωθεί...
η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο είναι έτοιμο και αναμένεται να κατατεθεί έως τέλος του μηνός ώστε να αρχίσει η διαβούλευση. 
Το μείζον πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι δήμαρχοι και οι δημοτικές επιχειρήσεις ραδιοφωνίας, είναι ότι το σχέδιο προβλέπει πως οι  δημοτικοί σταθμοί θα διεκδικήσουν τις νέες άδειες τους μέσα από δημοπρασία, όπως οι ιδιώτες. 
Οι Δήμοι έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία της δημοπρασίας, επικαλούμενοι την περίπτωση της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά, αλλά το αίτημα τους φαίνεται πως δεν έχει γίνει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- αποδεκτό από την κυβέρνηση. 
Αυτό σημαίνει ότι οι Δήμοι θα πρέπει να πάρουν μέρος στη διαδικασία πλειστηριασμού και να πληρώσουν αρκετά χρήματα αν θέλουν να αποκτήσουν εκ νέου άδεια λειτουργίας που έως τώρα την κατείχαν χωρίς έχουν καταβάλλει χρήματα. 

Το "Κανάλι 1" 
Το ενδιαφέρον για τον Δήμο Πειραιά επικεντρώνονται στο τι θα γίνει με το ιστορικό δημοτικό ραδιόφωνο "Κανάλι 1", το οποίο συμπληρώνει φέτος τριάντα χρόνια λειτουργίας. Αν τελικά δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση της τελευταίας στιγμής για εξαίρεση των δημοτικών ραδιοφώνων, τότε θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα μπουν ή όχι στη διαδικασία της δημοπρασίας προκειμένου να αποκτήσει άδεια, όπως και οι υπόλοιποι δήμοι και ιδιώτες. 
Πάντως κάποιοι λένε ότι αυτή η διαδικασία ίσως αποτελεί μια ευκαιρία για τους Δήμους, ώστε να ξεφορτωθούν όσα ζημιογόνα ραδιόφωνα τους βάζουν μέσα αρκετές χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους κοινωνικούς σκοπούς...

@ Τα δημοτικά ραδιόφωνα αποτελούν περιουσιακά στοιχεία των Δήμων και αν χαθούν οι άδειες, τίθεται ένα μείζον θέμα με κυρίαρχο τι θα γίνει με τους εργαζόμενους...