Latest News

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Έτρεξαν ξανά στους δρόμους του Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Από τον Κύρο Παληκάρη
Μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο έγινε ξανά ένας αγώνας δρόμου στον Πειραιά και μάλιστα...
νυχτερινός.


Ο λόγος για τον αγώνα δρόμου Endomarch Piraeus Night Run/March by StoiximanGr",  που διεξήχθη για πρώτη φορά στην πόλη του Πειραιά, το βράδυ του Σαββάτου.  
Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα όλων των ηλικιών - και δεν έχει κανείς λόγο να μην τους πιστέψει- αλλά δεν μπορεί να μην πούμε ότι ο αγώνας δρόμου πέρασε -επικοινωνιακά τουλάχιστον - στην σκιά των αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Πλατεία Αλεξάνδρας.
Στο νυχτερινό δρομικό έλαβαν μέρος και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τη σύζυγό του  Βάλια Κυριαζή – Μώραλη. 

Ο αγώνας δρόμου τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά,  του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και είχε την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είχε εκκίνηση και τερματισμό το Γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", με διαδρομές 5, 10 χιλιομέτρων και 2.5 χιλιόμετρα περπάτημα.
Αυτό ήταν το πρώτο δρομικό  στον Πειραιά τον τελευταίο χρόνο, ενώ γινόταν σχεδόν ένα κάθε μήνα  κατά το πρώτο διάστημα της θητείας της δημοτικής αρχής Μώραλη. 
 Αν δεν κάνουμε λάθος, ο τελευταίος αγώνας δρόμου είχε διεξαχθεί στο πλαίσιο της ναυτιλιακής έκθεσης "Ποσειδώνια". Η διεθνής έκθεση φιλοξενήθηκε στο αεροδρόμιο των Σπάτων και απλά συνδυάστηκε με ένα δρομικό στην πόλη του Πειραιά για φιλανθρωπικό σκοπό. (Τότε τα έσοδα ήταν περί τις 3.000 ευρώ και δόθηκαν στην ΚΟΔΕΠ).
Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως είναι το κέντρο της πόλης με τα έργα του τραμ, δεν προσφέρεται και πολύ για τέτοιου είδους μαζικές αθλητικές δραστηριότητες.
@Πάντως, αν είχαν χιούμορ στο Δήμο Πειραιά θα διοργάνωναν έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου στην Πλατεία Πηγάδας, με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης ύστερα από τέσσερα χρόνια...