Latest News

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ιδού η δημοτική αρχή του τίποτα...




Ιδιαίτερα καυστική και αποκαλυπτική κριτική στα πεπραγμένα (και μη) της διοίκησης Μώραλη στο Δήμο Πειραιά έκανε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
ο Τάσος Κάρλες, ο οποίος μετά από 2,5 χρόνια θητείας την χαρακτήρισε "δημοτική αρχή του τίποτα"!


Η παρέμβαση του επικεφαλής του συνδυασμού "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" (σ.σ. έγινε με τη βοήθεια της κυρίας Σαρρή λόγω προβλήματος στη φωνή του) στην συζήτηση για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Μώραλη το 2016 είναι η εξής:




"Στην οικονομική κατάσταση έχουμε να παρατηρήσουμε ότι κινήθηκε σε καθαρά υπηρεσιακούς ρυθμούς, δεν είδαμε καμία διεκδίκηση από το Κράτος η άλλους Δημόσιους Οργανισμούς.
Οι ΚΑΠ και τα ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ φθάνουν για τη μισθοδοσία και τις λειτουργικές δαπάνες, αυτό δεν ίσχυε στην προηγούμενη δεκαετία, ο λόγος είναι ότι εξ αιτίας του μνημονίου περιορίσθηκε ο αριθμός των υπηρετούντων στο Δήμο καθώς και η μείωση των μισθών τους.
Στα 2,5 χρόνια δεν απεικονίζεται καμία προσπάθεια αύξησης των εσόδων και δεν εννοώ φορολογικά μέτρα και κατασχέσεις.
Η διοίκηση του Δήμου πάσχει σε πολλά πράγματα και φυσικά δεν αναφέρομαι στην καθημερινότητα όπου το έργο των υπηρεσιών είναι σε καλό επίπεδο, αναφέρομαι στις παρεμβάσεις της Δημοτικής αρχής που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας, (πλειοδοτικοί διαγωνισμοί με έναν υποψήφιο, η προσπάθεια δημιουργίας διαχειριστικών επιτροπών χωρίς τις υπηρεσίες του Δήμου όπου υπάρχουν ασφαλιστικές δεικλίδες κλπ)

Η ουσία των πεπραγμένων είναι η εφαρμογή του προγράμματος της Δημοτικής αρχής, η Δημοτική αρχή του κυρίου Μώραλη υποσχέθηκε την οικονομική αναγέννηση του Πειραιά με έμφαση στη ναυτιλία τον τουρισμό και τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, με στόχο να δημιουργηθούν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας και να εξαλειφθει η ανεργία στον Πειραιά.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.

Η Δημοτική αρχή του κ. Μώραλη στο πρόγραμμά της έλεγε ότι θα αναδείξει τον Πειραιά σε κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο που θα έφερνε 12,7 ΔΙΣ  προσθέτοντας 500.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα εκ των οποίων 35.000 στον Πειραιά, με λίγα λόγια θα ήσαν οι ΣΩΤΗΡΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Η Δημοτική αρχή του κ. Μώραλη υποσχόταν την αξιοποίηση χώρων που έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο και την διεκδίκηση  και άλλων για αξιοποίηση ώστε να δώσουν ζωή στις παραμελημένες  γειτονιές του Πειραιά.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
           
Η Δημοτική αρχή του κ. Μώραλη υποσχόταν δημιουργία χώρου πρασίνου στο τέλος της χ/κού σε συνεννόηση με τον ΟΛΠ γύρω από το λιοντάρι, ( αγνοούν ότι τα 70 στρέμματα ανήκουν στο Δήμο).
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Η Δημοτική αρχή του κ. Μώραλη υποσχόταν τη δημιουργία μεγάλου παιδότοπου  
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Η Δημοτική αρχή του κ. Μώραλη υποσχόταν τη δημιουργία στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου ειρήνης και φιλίας.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Η Δημοτική αρχή του κ. Μώραλη υποσχόταν τη δημιουργία πολυδύναμου διοικητικού κέντρου, το οποίο θα ανεγείρετο αφού κατεδαφιζόταν ο πύργος του Πειραιά, ένα κτίριο σύμβολο των εταιριών ανάπτυξης του Πειραιά που ο Πειραιάς έχει χάσει μέχρι σήμερα.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει πολλά που δεν έχουν γίνει.
Συμπέρασμα έχουμε να κάνουμε με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ.     
Και σε μια τέτοια Δημοτική Αρχή δεν μπορείς να κάνεις και κριτική..."




@ Για περισσότερα  τώρα

«Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Μώραλη: Τα συμφέροντα, τα βαρίδια και η πόλη - ναυάγιο

«Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Μώραλη: Τα συμφέροντα, τα βαρίδια και η πόλη - ναυάγιο - REPORTAZ NET http://www.reportaznet.gr/2017/04/blog-post_870.html#ixzz4fRm3FvKI