Latest News

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ποιος είναι ο ρόλος του Δήμου Πειραιά στην ενσωμάτωση μεταναστών

Άγνωστα παραμένουν στους δημότες τα σχέδια της δημοτικής αρχής Πειραιά για "ενσωμάτωση" των 60.000 μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί...
στην Ελλάδα.


Την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος (CITIGE Crrizen and RefuGEs) ανέλαβε Δήμος Πειραιώς με συνοδοιπόρους και άλλους δήμους, όπως ο πολυπαθής Δήμος Λέσβου.

Χωρίς να ερωτηθούν κάτοικοι και φορείς, η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να μπει σε πρόγραμμα το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη μεταναστών και τη συμμετοχή των τελευταίων σε προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

«Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πειραιά στη 2η ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα UIA (Αστικές Καινοτόμες Δράσεις) στη θεματική περιοχή: (integration of migrants and refugees) – ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων και υποβολής πρότασης με το έργο με τίτλο «CITIGE: CITIzen and refuGEes».



@ Αλήθεια, δεν πρέπει η δημοτική αρχή Μώραλη να ενημερώσει επισήμως τους δημότες τι ακριβώς σχεδιάζει να κάνει χωρίς να τους ρωτήσει για τους μετανάστες που είχαν τρομάξει να τους απομακρύνουν από το λιμάνι του Πειραιά;