Latest News

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Στα άκρα η κόντρα Ελλάδας - Τουρκίας. "Πόλεμος" δηλώσεων


Χωρίς μέτρο είναι πια, ο ελληνο-τουρκικός πόλεμος δηλώσεων με τους υπουργούς της Άγκυρας να έχουν... κυριολεκτικά απασφαλίσει. 

Η νέα ένταση καταγράφεται με αφορμή την επιθετική ρητορική του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Ταβούσογλου, ο οποίος σε μια προφανή προσπάθεια να προσελκύσει τις ψήφους των τούρκων εθνικιστών στο δημοψήφισμα, σηκώνει κι άλλο τους τόνους με κάθε ευκαιρία.

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ήταν αυτός που ξεκίνησε τον «πόλεμο δηλώσεων», αλλά και ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, για να ακολουθήσει η προειδοποίηση του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Κοτζιά,  ο οποίος τόνισε πως  «όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου,  το πρωί της Κυριακής  σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ. «Άμα θέλουν να έρθουν, να δούμε. Θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. 

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε νέες του δηλώσεις την Κυριακή από την Αττάλεια απαντώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στον Έλληνα υπουργό Άμυνας ως «κακομαθημένο παιδί» - αν και στο αρχικό τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων γινόταν λόγος για απάντηση στον Νίκο Κοτζιά για να ακολουθήσει διόρθωση λίγη ώρα αργότερα.