Latest News

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Προβοκάτσια ή αυτογκόλ με το "hot spot" στον Πειραιά!



Ούτε προβοκάτσια να ήταν η αμφιλεγόμενη και αντιφατική συνέντευξη του δήμαρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της ΜΚΟ σε παλαιό σχολείο...
στην οδό Σπάρτης στα Ταμπούρια (5ο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά).

Το μόνο που έμεινε να θυμάται κανείς είναι ότι ο δήμαρχος της πόλης  ντρέπεται για τις αντιδράσεις των κατοίκων της 5ης Δημοτικής κοινότητας! Περισσότερα εδώ
Η φράση αυτή ενόχλησε πολλούς -και όχι άδικα- στον Πειραιά και φαίνεται πως δεν την συμμερίζονται ακόμα και ούτε στελέχη του συνδυασμού της πλειοψηφίας στο Δήμο Πειραιά.
Αυτό τουλάχιστον φάνηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
 Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Πηρούνιας αναφέρθηκε στην αμφιλεγόμενη δήλωση του δημάρχου, επισημαίνοντας συγκεκριμένες αντιφάσεις σε  δημοσίευμα. 
"Θέλω να πιστεύω ότι στην περίληψη αυτή δεν αποδίδεται με ακρίβεια η θέση σας, γιατί δεν μπορεί ο δήμαρχος που είναι εκλεγμένος από τον πειραϊκό λαό να λέει ότι ντρέπεται για 400 κατοίκους που συγκέντρωσαν υπογραφές..." τόνισε και ξεκαθάρισε ότι δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη, όπως και άλλοι σ' αυτήν την αίθουσα. "Ένας δήμαρχος μπορεί να διαφωνεί, αλλά δεν μπορεί να λέει ότι ντρέπεται για κανένα δημότη της πόλης" ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε από το δήμαρχο να του απαντήσει, αφού πρώτα διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα... 

Το ίδιο θέμα είχε θέσει νωρίτερα και ο δημοτικός σύμβουλος με την "Ελληνική Αυγή" Ηλίας Κατσαφάδος, ο οποίος είχε ενημερώσει τον δήμαρχο ότι θέλει ν' απαντήσει για τη δήλωση του ότι ντρέπεται για όσους αντιδρούν για το hot spot στο παλαιό σχολείο του Πειραιά. Του το θύμισε ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος πιστεύει ότι όσα λέγονται για το θέμα του κάνουν καλό!

 Το αυτογκόλ

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έχασε από κάθε πλευρά και άποψη με τη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος που αποκάλυψε πρώτο το Reportaz Net (ακολούθησαν πολλοί άλλοι, ενώ κάποιοι ασχολήθηκαν δέκα μέρες, αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά και του Λιμανιού της Αγωνίας).

Αρχικώς ο δήμαρχος έδειξε αμηχανία, δεν πήγε στη συγκέντρωση των κατοίκων και πήρε θέση με μεγάλη καθυστέρηση, διαβάζοντας μια γενική και αόριστη έκθεση ιδεών για το προσφυγικό στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Δεν έδωσε πρακτική λύση στο πρόβλημα των κατοίκων και εμφανίστηκε ως συνήγορος της ΜΚΟ, υιοθετώντας όσα του είπε ένας υπάλληλο του, ενώ προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες άνευ άδειας της Πολεοδομίας του Δήμου Πειραιά.  Τελικά, η ΜΚΟ αποφάσισε να μην υλοποιήσει τα σχέδια της για το συγκεκριμένο κτίριο, λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα.
@ Με απλά λόγια, μια ΜΚΟ λειτουργεί παράνομα, μια ομάδα πολιτών κινείται με σπάνια για τον μέσο Έλληνα μεθοδικότητα και συντονισμό σε μια διαμαρτυρία. Και ο Δήμος Πειραιά στηρίζει μια ΜΚΟ, η οποία τελικά τον άδειασε και τον άφησε να ντρέπεται για τους δημότες του Πειραιά!
Αυτή ήταν μια νίκη των κατοίκων που λειτούργησαν μακριά από κόμματα και παρατάξεις, αν και στην περιοχή πήγαν πολλοί και διάφοροι για ν' αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη...
Τώρα αυτό είναι προβοκάτσια ή αυτογκόλ, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποκλείεται να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα!