Latest News

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Σε ρόλο "μεσίτη" ο Δήμος Πειραιά!


Από τον Κύρο Παληκάρη

Σε ιδιότυπο μεσιτικό γραφείο τείνει να εξελιχθεί ο Δήμος Πειραιά που αναλαμβάνει να βρίσκει και να παραχωρεί δημοτικούς χώρους, αλλά και προγράμματα σε...
ΜΚΟ και ιδιώτες, αλλά χωρίς αμοιβή.
Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλαν από την αντιπολίτευση στο Δήμο Πειραιά, με αφορμή τρία θέματα που ήρθαν πρόσφατα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Ειδικότερα, παραχώρησαν δωρεάν τη χρήση του τελευταίου ορόφου του Νεοκλασικού κτιρίου, που βρίσκεται επί των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου από την Εναλεία ΑΜΚΕ, για τους μήνες Ιανουάριο –Ιούνιο 2017, προκειμένου να εκπαιδευτούν έναντι αμοιβής νέοι στα επαγγέλματα του αλιεργάτη και αλιευτικού καπετάνιου στην παράκτια και στη μέση αλιεία.
Ωστόσο το νεοκλασικό της Κανθάρου δεν προβλέπεται να λειτουργεί ως εκπαιδευτήριο, ενώ ουδείς γνωρίζει τι κέρδος θα έχει η εταιρεία και τι είδους πιστοποιήσεις - διπλώματα θα δίνει στους εκπαιδευόμενους που θα πληρώνουν δίδακτρα, αφού δεν έχει άδεια λειτουργίας εγκεκριμένης σχολής.
Επίσης, παραχώρησαν δωρεάν άλλο δημοτικό χώρο στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “50 ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ”, προκειμένου να υλοποιήσει στο πρόγραμμα “Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο”.
Επιπλέον, παραχώρησαν τη μελέτη και την υλοποίηση του προγράμματος δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε ΜΚΟ, ενώ θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά ή της ΚΟΔΕΠ.

Σημειώνεται ότι τα τρία θέματα πέρασαν με τους ψήφους της πλειοψηφίας παρά τις αντιδράσεις από το Λιμάνι της Αγωνίας και τη Λαϊκή Συσπείρωση που επεσήμαναν ότι η δημοτική αρχή Μώραλη θα είναι υπόλογη στον πειραϊκό λαό για τις συγκεκριμένες παραχωρήσεις.