Latest News

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η Φώφη Γεννηματά πήγε στους άστεγους του Πειραιά : " Κανένας συνάνθρωπό μας στο δρόμο ..." (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μαθαίνουμε πως η Φώφη Γεννηματά κατέβηκε τελικά στον Πειραιά εν όψει...
των εορτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Reportaz Net", η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχεδίαζε να επισκεφθεί πριν τα Χριστούγεννα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες από οικογένειες ναυτικών στην "ΑΡΓΩ" μαζί με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Η επίσκεψη αυτή αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή για άγνωστους λόγους και στα παιδιά στην "Αργώ" πήγε η σύζυγος του δημάρχου Βάλια Κυριαζή- Μώραλη...
Τελικά η  Φώφη Γεννηματά κατέβηκε σήμερα στον Πειραιά και επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιά, Λιμάνι Αλληλεγγύης», που φιλοξενούνται για ύπνο περίπου 50 άτομα, ενώ περίπου άλλα 100 σιτίζονται.
Επίσης, άλλες 150 οικογένειες λαμβάνουν καθημερινά τρόφιμα για το σπίτι, ενώ 100 άτομα επιπλέον είναι σε λίστα αναμονής. Στο χώρο εργάζονται 33 άτομα, η μισθοδοσία και η ασφάλιση των οποίων καλύπτεται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο λήγει στις 31-12-2016 .  Οι καθημερινές ανάγκες της δομής καλύπτονται στο σύνολό τους από χορηγίες και εθελοντισμό.
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνοδεύονταν από άμεσους συνεργάτες της, μεταξύ των οποίων οι: Δημήτρης Καρύδης, Νίκος Βοσδογάνης, Τώνια Αντωνίου, Κώστας Ασκούνης, Κώστας Πανταζής, Λεωνίδας Αθανασιάδης,  Δημήτρης Λιντζέρης. Εκεί, την υποδέχθηκαν - λέει-  Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πειραιά. (Ο δήμαρχος;)
 Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Κάθε μέρα αλλά ιδιαίτερα τέτοιες μέρες πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη. Έτσι η λέξη αλληλεγγύη αποκτά νόημα και περιεχόμενο. Δομές όπως αυτή, προσφέρουν ζεστασιά και αξιοπρεπή διαβίωση. Γι αυτό δεν θα πρέπει να μείνουν ούτε μια μέρα κλειστές. Εκατόν είκοσι χιλιάδες άνθρωποι έχουν ανάγκη από αυτές τις δομές. Το μήνυμα μας είναι ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ χωρίς υποστήριξη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά..."
@ Καλή Χρονιά  σ' όλους και κανένας άστεγος στους δρόμους του Πειραιά...

Συγκλονίζει ο άστεγος Θεόφιλος της Τερψιθέας Πειραιά: "Τους λυπάμαι, αλλά θα έπρεπε να ντρέπονται..." (ΒΙΝΤΕΟ) - REPORTAZ NET http://www.reportaznet.gr/2016/12/blog-post_712.html#ixzz4UEbQmGyD