Latest News

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

"Μποφόρ" από αντιδράσεις για το hotspot του Πειραιά



Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι κάτοικοι στον Πειραιά που έχουν ξεσηκωθεί για το νέο hot spot σε παλαιό σχολείο...
της πόλης, όπως αποκάλυψε το Reportaz Net. (Περισσότερα εδώ)

Ήδη, αντιπροσωπεία των κατοίκων κατήγγειλε στην Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά το γεγονός πως τον τελευταίο καιρό εκτελούνται χωρίς άδεια οικοδομικές εργασίες ευρείας κλίμακας στο εγκαταλελειμμένο εδώ και δύο δεκαετίες κτίριο, όπου στεγάζονται παλαιά το 4ο Γυμνάσιο Πειραιά (πρώην 5ο Γυμνάσιο).
Μάλιστα, ζήτησαν να ενημερωθούν για το φάκελο του συγκεκριμένου κτιρίου, προκειμένου να επιβεβαιωθούν πληροφορίες ότι είχε χαρακτηριστεί "κόκκινο" μετά τους σεισμούς του 1999, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να εφαρμοστούν όσα προβλέπει ο νόμος από το δήμο Πειραιά.

Η αυτοψία

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του Reportaz Net, υπάλληλοι από την αρμόδια υπηρεσία πήγαν να κάνουν  αυτοψία, αλλά βρήκαν σφραγισμένο το κτίριο στην οδό Σπάρτης και Γυθείου.  Στη συνέχεια, στάλθηκε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα των Καμινίων προκειμένου να ειδοποιηθούν ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και οι φερόμενοι μισθωτές από τη ΜΚΟ. Κλήθηκαν να προσέλθουν στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. ώστε να πραγματοποιηθεί αυτοψία στο κτίριο για να διαπιστωθεί η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις στους υπαίτιους (πρόστιμα κλπ).

Οι κάτοικοι περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των ενεργειών του Δήμου Πειραιά, αλλά εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως ετοιμάζουν ένα hot spot σε γειτονιά του Πειραιά εν άγνοια της δημοτικής αρχής που φαίνεται να ενημερώθηκε για το θέμα μετά την αποκάλυψη του Reportaz Net, αν και δεν αποκλείεται πως κάποιος ή κάποιοι μπορεί να γνώριζαν για τα σχέδια της ΜΚΟ στο παλαιό σχολικό κτίριο. 

@ Αλήθεια, με τι "πλάτες" η ΜΚΟ προχώρησε άνευ άδειας σε οικοδομικές εργασίες στο παλαιό κτίριο, αδιαφορώντας για τους κινδύνους στη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών;