Latest News

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Περίεργη σιωπή για μια παραίτηση στο Δήμο Πειραιά (ΕΙΚΟΝΑ)

Μια παραίτηση δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής" φέρεται να έχει υποβληθεί στο...
Δήμο Πειραιά.
Ωστόσο επικρατεί περίεργη σιωπή από την δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη, καθώς δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση, αλλά ούτε έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση της υπό παραίτηση δημοτικής συμβούλου, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τους λόγους που τηρεί αυτήν τη στάση.

Ειδικότερα, την παραίτηση της στη διάθεση του δημάρχου Πειραιά  φέρεται να έχει έχει θέσει εδώ και καιρό η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, ιατρός Αναστασία Χαλικιά,  η οποία είχε εκλεγεί στη 8η  θέση και ήταν εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος πολιτικών ισότητας και πολυϊατρείων, 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Χαλικιά παραιτήθηκε επικαλούμενη λόγους επαγγελματικού φόρτου. Ωστόσο στο παρασκήνιο λέγεται ότι “καπελώθηκε” από συναδέλφους της και δεν της δόθηκαν αρμοδιότητες που της είχαν υποσχεθεί με την ανάληψη των καθηκόντων της.
Μάλιστα, οι "κακές γλώσσες λένε ότι ο δήμαρχος προσπάθησε να της αλλάξει γνώμη, αλλά εκείνη επέμεινε στην απόφασή της! ( σ.σ. Ήδη με την παρέλευση ενός μηνός από την αποδοχή ή όχι της παραίτησης της δημοτικής συμβούλου από το δήμαρχο ο νόμος ορίζει τελεσίδικα την αποδοχή της παραίτησης).

Όμως  άγνωστο παραμένει ακόμα γιατί δεν ορκιστεί η πρώτη επιλαχούσα δημοτική σύμβουλος, γνωστή τραγουδίστρια του "πάλαι ποτέ νέου κύματος" Πόπη Αστεριάδη.
Πάντως η περίπτωση Χαλικιά αποτελεί  ένα ακόμη πλήγμα για την παράταξη της πλειοψηφία, καθώς φαίνεται να  βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ των συμβούλων  της με την συμπλήρωση δύο ετών στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά.
Η παραίτηση αυτή  έρχεται να προστεθεί στην απώλεια του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής"από την ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Παρασκευόπουλου, 

@ Τελικά ο Δήμος Πειραιά δεν πρέπει να ενημερώσει επίσημα τους δημότες τι γίνεται με την παραίτηση της Αναστασίας Χαλικιά;