Latest News

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Στη φυλακή ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος


Προφυλακιστέο έκρινε πριν από λίγο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα με... βούλευμά του μετά τη διαφωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα η ανακριτής και η εισαγγελέας που χειρίζονται την υπόθεση για την τύχη του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της προφυλάκισης του 77χρονου είχε ταχθεί η εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων για τον Λυκουρέζο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπέρ της πρόταση της εισαγγελέος τάχθηκαν δύο μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ενώ μειοψήφισε ένα μέλος που τάχθηκε υπέρ της ανακρίτριας.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος είχε τεθεί σε κατ' οικον περιορισμό στο πολυτελές σπίτι του στο Κολωνάκι.
Στην απολογία του ο ηλικιωμένος χειριστής του σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου είχε υποστηρίξει ότι ευθύνη για το ναυτικό δυστύχημα έχει ο ιδιοκτήτης της λάντζας λέγοντας ότι «το σκάφος Αντωνία με έβλεπε προς τη δεξιά του πλευρά», τονίζοντας ότι είχε τεταμένη την προσοχή του κυρίως προς τα δεξιά όταν ξαφνικά αντιλήφθηκε την παρουσία «ακριβώς λίγα μέτρα μπροστά από την πλώρη άλλου σκάφους το οποίο διασταύρωνε την πορεία μου από τα αριστερά προς τα δεξιά». Η αιφνίδια εμφάνιση του σκάφους υποστήριξε ότι αποτέλεσε την αιτία της πρόσκρουσης.