Latest News

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

"Καμπανάκι" από Αλέξανδρο Τζεφεράκο για το "Κανάλι 1": "Ο δημότης του Πειραιά πληρώνει 1.700.000 ευρώ για το ραδιόφωνο και μπορεί να μην έχει να φάει"!


"Ρουκέτα" για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του δημοτικού ραδιοφώνου "Κανάλι 1"από τα ταμεία του Δήμου Πειραιά εκτοξεύτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
της πόλης.
Το θέμα τέθηκε αιφνιδιαστικά με αφορμή μια ενημέρωση που έγινε χωρίς ουσιαστικό λόγο για ένα ιδρυτικό συνέδριο δημοτικών ΜΜΕ με τη συμμετοχή 6 δημοτικών ραδιοφώνων, στην Τρίπολη στις αρχές Ιουλίου.( σ.σ. Στο συνέδριο δεν υπήρξε καμία καθοριστική εξέλιξη για το μέλλον των δημοτικών ΜΜΕ και θα αρκούσε να δοθεί μια απλή ανακοίνωση για την ενημέρωση του σώματος) 

"Ο δημότης πληρώνει και θα πρέπει κάποτε να ρωτηθεί αν θέλει να πληρώνει το ραδιόφωνο".

Αμέσως μετά την ενημέρωση πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο οποίος ρώτησε:
1/. Αν έχει καταγραφεί η ακροαματικότητα του δημοτικού ραδιοφώνου "Κανάλι 1";
2/. Τι μέρος του δημοτικού προϋπολογισμού απορροφά το ραδιόφωνο;
Όμως δεν έμεινε στα ερωτήματα, αλλά εξέφρασε και μια άποψή του κατά πόσον πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει ο δημότης για το Κανάλι 1, λέγοντας:
"Ο δημότης πληρώνει και θα πρέπει κάποτε να ρωτηθεί αν θέλει να πληρώνει το ραδιόφωνο. Το να φτιάχνουμε ένα ραδιόφωνο για κάποιους ρομαντικούς και να το ακούνε ακόμη λιγότεροι, δεν έχει καμία αξία.
"Το ραδιόφωνο είναι για να ενημερώνει, αλλά πρέπει να έχει και ακροαματικότητα.Αν δεν έχει ακροατές, το να έχω δημοτικό ραδιόφωνο μόνο, δεν μου λέει τίποτα" ανέφερε χαρακτηριστικά. Και επεσήμανε:
Αν δεν μπορούν να το τρέξουν αυτοί που βάλαμε στο ραδιόφωνο ή για να το τρέξουν χρειάζεται τρώει 1.700.000 ευρώ και να μην μπορεί να τραβήξει πόρους στη σημερινή κατάσταση στη διαφήμιση - εγώ νομίζω ότι μπορεί- να ξαναδούμε το εφικτό...."
Καταλήγοντας ο ίδιος τόνισε : "Ο δημότης που Πειραιά πληρώνει δημοτικά τέλη για να έχουμε ραδιόφωνο , μπορεί να μην έχει να φάει..."

Ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος είναι από τις πιο σοβαρές φωνές στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.
Όσα είπε για το "Κανάλι 1" είναι αλήθειες, τις οποίες συμμερίζονται σε κατ' ιδίαν συζητήσεις κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθώς και δημότες του Πειραιά.

@ Με απλά λόγια, σχεδόν δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής Μώραλη, ένας δημοτικός σύμβουλος και δη της πλειοψηφίας, βγαίνει δημόσια και λέει καλοπροαίρετα ότι προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά φαίνεται πως δεν έχει πειστεί ότι πάει καλά το "Κανάλι 1", τουλάχιστον σε επίπεδο ακροαματικότητας και εσόδων από την διαφημιστική αγορά, τονίζοντας ότι σε περίοδο κρίσης πρέπει να ρωτηθούν οι δημότες αν θέλουν να πληρώνουν 1.700.000 κάθε χρόνο για το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά.
Αυτό είναι ένα "καμπανάκι" για τη δημοτική αρχή Πειραιά...