Latest News

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Επικό "αυτογκόλ" στο Δήμο Πειραιά


Με ένα απίστευτο "αυτογκόλ" χρεώνεται η δημοτική αρχή Πειραιά και μάλιστα κατάφερε να το πετύχει χωρίς να υπάρχει κάποιος...
σοβαρός λόγος, δηλαδή χωρίς νόημα.
Κάποιοι φαίνεται πως "μεγαλούργησαν" πάλι  κι εξέθεσαν τον δήμαρχο  Γιάννη Μώραλη κι όλη την παράταξη της πλειοψηφίας.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του χρόνου, όταν κάποιος ή κάποιοι πρότειναν να επιβληθούν τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τα καρτοτηλέφωνα στο Δήμο Πειραιά. Οι δήθεν ειδήμονες ήθελαν προφανώς να πουλήσουν εκδούλευση στον δήμαρχο υποστηρίζοντας ότι έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα στα δημοτικά  ταμεία. (σ.σ. Το ποσό που εκτιμάται ότι θα εισέπρατταν από τα τέλη στα καρτοτηλέφωνα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο για τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά). 
Το θέμα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά τον περασμένο Ιανουάριο (απόφαση 1/2016).
Όμως η συγκεκριμένη απόφαση δεν πέρασε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία στις αρχές Φεβρουαρίου απέστειλε έγγραφο ζητώντας τροποποίηση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. (αρ. πρωτ. 2420/913/4-2-16 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής)
 Αν και κάθε σχετικός ή μη μπορεί να έχει άποψη για το αν είναι σωστό ή όχι να επιβάλλονται τέλη στις εταιρείες με τα καρτοτηλέφωνα, ωστόσο το θέμα φαίνεται πως είναι ξεκάθαρο νομικά. Ανάλογη εισήγηση έκανε και η νομική υπηρεσία του Δήμου Πειραιά, η οποία συντάχθηκε με τη θέση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά οι δήθεν ειδήμονες επέμεναν στην άποψή τους αν και όπως αποδείχθηκε δεν γνώριζαν το θέμα και έλεγαν λόγια στον αέρα.
Το αποτέλεσμα είναι η παράταξη της πλειοψηφίας να έχει φέρει τέσσερις φορές (!) στις συνεδριάσεις των δύο τελευταίων μηνών το θέμα της τροποποίησης της δικής της απόφασης, να αδυνατεί να το ψηφίσει και να αναγκάζεται να το αποσύρει για διάφορους λόγους. 
Στην τελευταία συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του θέματος δεν υπήρχε η προβλεπόμενη απαρτία των "25" που απαιτείται για τροποποίηση απόφασης κανονιστικού περιεχομένου.  Έτσι το θέμα αποσύρθηκε ξανά και θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση που προγραμματίζεται να γίνει περί τα τέλη Αυγούστου. 


@ Μιλάμε ότι αυτό είναι το πιο α-νόητο " αυτογκόλ" στο Δήμο Πειραιά...