Latest News

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Οργιάζει παρεμπόριο & παράνομη στάθμευση στον Πειραιά - Ευχολόγια σε σύσκεψη φορέων της πόλης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Την ώρα που η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το παρεμπόριο και την παράνομη στάθμευση στον Πειραιά, μαθαίνουμε πως έγινε άλλη μια σύσκεψη φορέων...
της πόλης.
Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα επικράτησε στη συνάντηση των φορέων του Πειραιά, όπου έγιναν για μια ακόμη φορά διαπιστώσεις και ευχολόγια για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.
Όπως ανακοινώθηκε, η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν άμεσα και είναι συνυφασμένα με την βιώσιμη ανάπτυξη και στήριξη της πειραϊκής επιχειρηματικής δραστηριότητας και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν -λέει- διεξοδικά τα προβλήματα που δημιουργούνται στην τοπική οικονομία από την εξάπλωση του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου. Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Δημοτικής Αστυνομίας, για την διενέργεια εντατικών επαναλαμβανόμενων ελέγχων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων σε κρίσιμες θέσεις στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων επανέλαβαν για μια ακόμη φορά την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την τήρηση της νομιμότητας και κυκλοφοριακής ευταξίας στην πόλη.

 Από τον Εμπορικό Σύλλογο επισημάνθηκε η ανάγκη διενέργειας ελέγχων, ώστε να παραμένουν ελεύθερες οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης, ενώ κατατέθηκε η πρόταση για μείωση τον δημοτικών τελών στους χώρους στάθμευσης του Β´ δημοτικού διαμερίσματος, με την υποχρέωση οι ιδιοκτήτες των parking να προβούν σε αντίστοιχη μείωση των ισχυόντων τιμολογίων τους.
Όσον αφορά την κατάληψη πεζοδρομίων από εμπορεύματα, προτάθηκε στη Δημοτική Αρχή στα καταστήματα που χορηγούν άδειες κατάληψης να γίνεται γραμμογράφηση του χώρου, ούτως ώστε κατά την διενέργεια των ελέγχων να είναι φανερά τα επιτρεπόμενα όρια.
Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και τονίστηκε η επιθυμία συνέχισης της στενής εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των φορέων, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη του πειραϊκού εμπορίου και την ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά γενικότερα.

@ Με ευχολόγια και διαπιστώσεις σε συσκέψεις δεν αντιμετωπίζεται ούτε το παρεμπόριο, ούτε η παράνομη στάθμευση στο Δήμο Πειραιά...