Latest News

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Το σκάνδαλο με την πλατεία Πηγάδας

Στα δικαστήρια έχει μεταφερθεί το πολυδιαφημισμένο έργο της πλατείας Πηγάδας...


στον Πειραιά.
Οι διαφορές μεταξύ της δημοτικής αρχής Πειραιά και του ανάδοχου εργολάβου του έργου δείχνουν να είναι αξεπέραστες και θα λυθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Έτσι, το έργο παραμένει ημιτελές, οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και μήνες με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής να διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αισθάνομαι άσχημα στους 18 μήνες της θητείας μου είναι η πλατεία Πηγάδα. Μας κορόιδεψε ο εργολάβος και είμαστε στα δικαστήρια...” παραδέχεται ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος εκτιμά ότι τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη προκειμένου να ξεκινήσει ξανά τις εργασίες για να ολοκληρώσει με δικούς του πόρους το έργο, χωρίς όμως να κάνει βιοκλιματική, όπως προέβλεπαν τα αρχικά σχέδια, αλλά μια απλή πλατεία.

Σύντομο ιστορικό

Η ανάπλαση της πλατείας Πηγάδας, κόστους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι ένα από τα έργα που έμειναν μισοτελειωμένα από την πρώην δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Οι εργασίες είχαν ξεκινήσει βιαστικά και πρόχειρα πριν από και δύο χρόνια για να προλάβουν τις δημοτικές εκλογές του 2014
Όμως τα έργα σταμάτησαν για πολλούς και διάφορους λόγους (δεν υπήρχαν καν οι απαραίτητες άδειες, ενώ οι μελέτες ήταν της πλάκας!).
Έτσι, η ανάπλαση της πλατείας δεν τελείωσε καθώς έμεινε σκαμμένη σαν χωράφι, φέρνοντας σε απόγνωση κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.