Latest News

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Έδιωξαν τους άστεγους από τον ξενώνα του Πειραιά - Οι ανακοινώσεις της ΚΟΔΕΠ στο facebook! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τελικά φαίνεται πως έδιωξαν τους άστεγους από τον ξενώνα της ΚΟΔΕΠ του Δήμου Πειραιά, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα ότι...

θέλουν να κάνουν απολύμανση κι βάψιμο στο κτίριο! 
Αυτό όσο κι αν μπορεί ν' ακούγεται απίστευτο, αλλά τελικά όλα δείχνουν πως κάτι τέτοιο συνέβη στην πραγματικότητα με τους 33 άστεγους του ξενώνα "Η Ανακούφιση" στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση 19 στον Πειραιά.

Σύμφωνα με καταγγελίες στο Reportaz Net, η ΚΟΔΕΠ θα μπορούσε να κάνει απολύμανση χωρίς να κλείσει τον ξενώνα και να διώξει τους φιλοξενούμενους, στέλνοντάς τους σ' άλλες δομές με σαφώς χειρότερες συνθήκες διαβίωσης. (Άλλωστε, απολυμάνσεις γινόταν τρεις φορές ετησίως, όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να κλείσει ο ξενώνας ούτε μία μέρα)
Ο ξενώνας "Η Ανακούφιση" δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Χρήστου Αγραπίδη και θεωρούνταν πρότυπο για την φιλοξενία των αστέγων σ' όλη την Ελλάδα. Μέχρι πριν από ένα χρόνο, ο ξενώνας λειτουργούσε σε υψηλά στάνταρ με τις συνθήκες φιλοξενίας να θυμίζουν ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας.

    Έτσι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ξενώνας υπολειτουργούσε τον τελευταίο καιρό, ενώ δεν αποκλείεται να χρειάζονταν να γίνει βάψιμο, αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απομάκρυνση των 33 φιλοξενούμενων αστέγων. Σίγουρα ορισμένοι από τους φιλοξενούμενους αστέγους μπορεί να είχαν ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο παραμονής (τρεις ή έξι μήνες), αλλά δεν μπορεί να τους διώχνεις από την στιγμή που συνέχιζαν να έχουν ανάγκη και δεν είχαν καλυφθεί όλες οι θέσεις και φαίνεται πως υπήρχαν 7 κενές (Σύνολο δυνατότητα φιλοξενίας 40 ατόμων).
Σε κάθε περίπτωση, δεν διώχνεις αστέγους από τον ξενώνα με το πρόσχημα ότι θέλεις να κάνεις απολύμανση και βάψιμο, ενώ η διοίκηση της ΚΟΔΕΠ οφείλει να εξηγήσει τι είδους εργασίες έγιναν, πόσο κόστισαν και τι θα γίνει με τους άστεγους που φιλοξενούνταν πριν κλείσει ο ξενώνας... 

Οι ανακοινώσεις της ΚΟΔΕΠ στο facebook!  
Όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν ένα μήνα, όταν ξαφνικά η ΚΟΔΕΠ του Δήμου Πειραιά ανακοίνωσε τα εξής (σελίδα της ΚΟΔΕΠ στο facebook!!!)  


Μόλις λίγες ημέρες μετά η ΚΟΔΕΠ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία καλούσε αστέγους να υποβάλουν αιτήσεις για ένταξη στο ξενώνα (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΔΕΠ ΣΤΙΣ 17 Νοεμβρίου 2015)
Κάπως έτσι έδιωξαν τους άστεγους από το ξενώνα του Δήμου Πειραιά... 

@ Καλά, ενημέρωση αστέγων για υποβολή αιτήσεων στον ξενώνα μέσω facebook; 
ΕΠΙΚΟ!