Latest News

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026

Λαϊκή εξέγερση και στα Τίρανα κατά της διαφθοράς και του Έντι Ράμα (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Μορφή «λαϊκής εξέγερσης» έχουν πάρει οι διαδηλώσεις στα Τίρανα οι οποίες συνεχίστηκαν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου για πέμπτη συνεχή ημέρα. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών είναι η κρατική διαφθορά και ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.


Αδιάκοπες σειρήνες, χημικά, μολότοφ, φωτιές και πετροπόλεμος συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στα Τίρανα και οι διαδηλωτές αρνούνται να αποχωρήσουν μέχρι να παραιτηθεί ο Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με ανταπόκριση της ιστοσελίδας ThessPost.gr, η κατάσταση ήταν έκρυθμη, ήδη πριν από τις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα) οπότε είχε δοθεί το κάλεσμα για νέα διαμαρτυρία.

Οι βανδαλισμοί σε δημόσια – ως επί το πλείστον – κτίρια συνεχίζονται ώρα με την ώρα και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα

 


 Νωρίτερα, νεαροί βανδάλισαν κι έβαλαν φωτιά σε κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας και πυρπόλησαν το Ανώτατο Δικαστήριο.

Google News

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο`