Τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Τζέφρι Επστάιν και η Γκισλέιν Μάξγουελ επισκέφθηκαν τη βασιλική κατοικία του Μπαλμόραλ εξετάζει η αστυνομία της Σκωτίας, έπειτα από πληροφορίες που έχουν τεθεί υπόψη των αρχών.
Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, ο καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα χρηματιστής είχε βρεθεί στο Μπαλμόραλ το 1999, συνοδευόμενος από τη Μάξγουελ, έπειτα από πρόσκληση του τότε πρίγκιπα Άντριου.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η διαδικασία βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.
«Όλες οι έρευνες βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία, με τις ανάγκες των θυμάτων και των επιζώντων να βρίσκονται στο επίκεντρό τους. Δεν επιβεβαιώνουμε ποτέ λεπτομέρειες για έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ήταν ακατάλληλο να σχολιάσουμε περαιτέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ιστορία του Μπαλμόραλ και η σχέση του με τη βασιλική οικογένεια
Το κάστρο Μπαλμόραλ βρίσκεται στην ιδιοκτησία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από το 1852, όταν το κτήμα αγοράστηκε από τη βασίλισσα Βικτώρια και τον πρίγκιπα Αλβέρτο.
Αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες κατοικίες των μελών της βασιλικής οικογένειας, ενώ συνδέθηκε και με τις τελευταίες ημέρες της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας πέθανε εκεί, σε ηλικία 96 ετών, τον Σεπτέμβριο του 2022.
Η νέα έρευνα αφορά τις επισκέψεις του Επστάιν και της Μάξγουελ στην ιστορική βασιλική κατοικία και τις πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση που φέρεται να είχαν λάβει από τον Άντριου.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο`
