Για ακόμη μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Ιράν με «πολύ δυνατά πλήγματα», τη στιγμή που αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ΗΠΑ και Ισραήλ ξεκινούν νέα σειρά μαζικών βομβαρδισμών, βάζοντας στόχο ενεργειακές υποδομές της... Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Θα τους χτυπήσουμε πολύ δυνατά και, κάποια στιγμή θα πουν “δεν μπορούμε άλλο”», διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου του στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ. Μετά από 5 μήνες από το ξέσπασμα του πολέμου που ξεκίνησαν ΗΠΑ και Ισραήλ, τα πλήγματα συνεχίζονται και από τις δύο πλευρές παρά το «μνημόνιο κατανόησης» που υπογράφηκε νωρίτερα για την κατάπαυση του πυρός.
Η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να γίνουν νέοι βομβαρδισμοί που θα αναγκάσουν την Τεχεράνη να συνθηκολογήσει. Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, ανέφεραν πως το νέο κύμα θα ξεκινήσει μέσα στο σαββατοκύριακο.
Ο στρατός του Ιράν στοχοποίησε την Τετάρτη αμερικανικές βάσεις στην Ιορδανία, ενώ έγιναν αμερικανοσαουδαραβικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ, εναντίον ιρακινών ένοπλων παρατάξεων τασσόμενων υπέρ της Τεχεράνης, ενώ ανακοινώθηκε επίσης κύμα αμερικανικών πληγμάτων στο Ιράν.
Το CBS News μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχεδιάζουν βομβαρδισμούς εναντίον ενεργειακών υποδομών στο Ιράν, πιθανόν μέσα στο σαββατοκύριακο, ότι συζητείται η ολοκλήρωσή τους προτού ανοίξουν οι αγορές μεθαύριο Δευτέρα και μια από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι να κοπεί το ρεύμα στην πρωτεύουσα Τεχεράνη. Στο στόχαστρο θα έμπαιναν διυλιστήρια πετρελαίου και ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια, εξήγησε.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως δεν έχει διατάξει ακόμη να προχωρήσουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, κατά τις πηγές του δικτύου.
Η επιχείρηση θα σηματοδοτούσε την επανένταξη του Ισραήλ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός τον Ιούλιο.
Ομάν: Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από βλήμα στα ανοικτά του σουλτανάτου
Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα σε απόσταση περίπου 11 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Λίμα του Ομάν, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο μηχανοστάσιο και το πλοίο να μείνει ακυβέρνητο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (UKMTO).
Η UKMTO τόνισε ότι «δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή για επιπτώσεις στο περιβάλλον» από το περιστατικό.
Η Λίμα βρίσκεται στην Χερσόνησο Μουσαντάμ του Ομάν, στην είσοδο του Στενού του Ορμούζ.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
