Latest News

Κυριακή 23 Αυγούστου 2026

Κοιλάδα του Θανάτου: Γάλλος τουρίστας πέθανε στους 47°C - Περπατούσε για να βρει βοήθεια

 


Τραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια δύο Γάλλων τουριστών στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου στην Καλιφόρνια, όταν το αυτοκίνητό τους ακινητοποιήθηκε σε απομονωμένο δρόμο και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν βοήθεια με τα πόδια, ενώ η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 116 βαθμούς Φαρενάιτ, δηλαδή περίπου 47°C.

Ο 68χρονος Pierre Michel Formosa και ένας φίλος του, επίσης από τη Γαλλία, κινούνταν τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στη West Side Road, όταν το όχημά τους κόλλησε στη λάσπη κοντά στην Queen of Sheba Mine Road. Πρόκειται για απομονωμένη περιοχή, όπου εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άλλα οχήματα ή άνθρωποι που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν.

Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να αφήσουν το αυτοκίνητο και να περπατήσουν μέσα στις αλυκές προς την Badwater Road, ελπίζοντας ότι εκεί θα κατάφερναν να βρουν βοήθεια. Οι ακραίες θερμοκρασίες, ωστόσο, μετέτρεψαν γρήγορα την προσπάθειά τους σε μάχη επιβίωσης.

Έπειτα από περίπου 1,3 μίλια, δηλαδή σχεδόν δύο χιλιόμετρα, ο Formosa δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει. Ο φίλος του τον άφησε σε ένα σημείο όπου υπήρχε λίγη σκιά και συνέχισε μόνος του για ακόμη περίπου 2,5 μίλια, μέχρι να φτάσει στην Badwater Road. Εκεί συνάντησε διερχόμενο οδηγό, ο οποίος τον μετέφερε στο Furnace Creek Visitor Center και ειδοποιήθηκαν οι Αρχές.

Κοιλάδα του Θανάτου: Μία από τις πιο αφιλόξενες περιοχές των ΗΠΑ

Οι διασώστες ξεκίνησαν άμεσα επιχείρηση εντοπισμού του 68χρονου. Όταν έφτασαν στο σημείο όπου είχε παραμείνει, τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ο Γάλλος τουρίστας δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ, το περιστατικό σημειώθηκε σε μία από τις πιο αφιλόξενες περιοχές της χώρας, όπου οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνες.

Google News

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο