Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρά βρέφη, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στα 15.
Η φωτιά ξέσπασε στον τρίτο όροφο
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον τρίτο όροφο της κλινικής μητρικής και βρεφικής υγείας του Pakistan Institute of Medical Sciences (PIMS).
Οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν την εκδήλωση της φωτιάς σε τεχνικό πρόβλημα που σχετίζεται με μονάδα κλιματισμού, χωρίς ωστόσο τα ακριβή αίτια να έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από την έρευνα των αρμόδιων αρχών.
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, στον χώρο νοσηλεύονταν 16 νεογνά. Σύμφωνα με το Geo TV, μόνο ένα από αυτά κατάφερε να διασωθεί.
Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα, επιχειρώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να απομακρύνουν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο νοσοκομείο.
Οι συνθήκες που επικράτησαν στη μαιευτική κλινική κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς παραμένουν υπό διερεύνηση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να εξετάσουν τον μηχανισμό εκδήλωσης και εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί.
Η πιο πολύνεκρη νοσοκομειακή πυρκαγιά των τελευταίων ετών
Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ήδη ως μία από τις πλέον φονικές πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί σε νοσοκομείο του Πακιστάν τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας σοκ στη χώρα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο γεγονός ότι η πυρκαγιά σημειώθηκε σε χώρο όπου νοσηλεύονταν νεογνά, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση διάσωσης και εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα πρωτόκολλα πυρασφάλειας.
«Να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι»
Την άμεση διερεύνηση της τραγωδίας ζήτησε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση στην εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πυρκαγιά.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όσοι ευθύνονται για το περιστατικό θα πρέπει να εντοπιστούν και, εφόσον προκύψουν ευθύνες, να αντιμετωπίσουν τις αυστηρότερες προβλεπόμενες κυρώσεις.
Η έρευνα αναμένεται πλέον να ρίξει φως στα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, αλλά και στο εάν υπήρξαν παραλείψεις ή προβλήματα στα συστήματα ασφαλείας του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
