Latest News

Τρίτη 21 Ιουλίου 2026

Συνελήφθη Τούρκος δημοσιογράφος της Deutsche Welle

 


Είχε αποφυλακιστεί τον Μάιο αφού κρατήθηκε επί 90 ημέρες και σήμερα Τρίτη ανακοίνωσε ότι τον συνέλαβαν και... πάλι. Ο λόγος για τον Τούρκο δημοσιογράφο, Αλιτζάν Ουλουντάγ, εργαζόμενο στην τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle (DW).

«Με συλλαμβάνουν αυτή τη στιγμή» έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο ίδιος.

Καμία ανακοίνωση

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση για την υπόθεση αυτή προς το παρόν.

Η Γερμανία και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν τη σύλληψή του στα τέλη Φεβρουαρίου με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου» και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος, κρίνοντας αβάσιμη τη δίωξη. Στις 21 Μαΐου δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε την υπό όρους αποφυλάκισή του αφού κρατήθηκε επί 90 ημέρες στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, στο Σιλιβρί, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Google News

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο