Latest News

Δευτέρα 25 Μαΐου 2026

«Νόμιζα πως δεν θα τα καταφέρω»: Αλεξιπτωτίστρια συγκρούστηκε στον αέρα με αεροσκάφος (VIDEO)

 


Στιγμές τρόμου εκτυλίχθηκαν στον ουρανό της Αυστρίας το Σάββατο, όταν μία αλεξιπτωτίστρια συγκρούστηκε εν πτήσει με μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Cessna 172, σε ένα περιστατικό που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία.

Σύμφωνα με τις αυστριακές Αρχές, η 44χρονη γυναίκα είχε απογειωθεί με το αλεξίπτωτό της από τη Schmittenhöhe με κατεύθυνση προς το Piesendorf, όταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και ενώ πετούσε πάνω από την περιοχή Pinzgauer Hütte, συγκρούστηκε με το αεροσκάφος που χειριζόταν ένας 28χρονος πιλότος.

Παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, η αλεξιπτωτίστρια αντέδρασε ψύχραιμα και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κατάφερε να ενεργοποιήσει το εφεδρικό αλεξίπτωτο ασφαλείας, πραγματοποιώντας τελικά ασφαλή προσγείωση χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Σε ανάρτησή της στο Instagram μετά το περιστατικό, η ίδια περιέγραψε το σοκ που βίωσε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ακόμη δυσκολεύεται να πιστέψει ότι επέζησε έχοντας υποστεί μόνο έντονους μώλωπες.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνήτης του Cessna 172 κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους παρά τη σύγκρουση και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Zell am See.

Οι αυστριακές Αρχές διερευνούν πλέον τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το επικίνδυνο συμβάν, ενώ το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης έχει ήδη προκαλέσει σοκ στα social media και στον χώρο των αεραθλημάτων.