Για ακόμη μία φορά ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε γιατί θεωρείται ο κορυφαίος άλτης μήκους της εποχής του.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης συμμετείχε στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού και, όπως έχει κάνει αμέτρητες φορές στο παρελθόν, κράτησε το καλύτερο για το τέλος. Στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια πραγματοποίησε εντυπωσιακό άλμα στα 8,49 μέτρα, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2026.
Ο αθλητής από τα Γρεβενά μπορεί να ξεκίνησε τον αγώνα με άλματα πάνω από τα οκτώ μέτρα, ωστόσο στις πρώτες προσπάθειες δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί πλήρως τη φόρα του, καθώς πατούσε αρκετά μακριά από τη βαλβίδα.
Οι διορθώσεις που έφεραν το μεγάλο άλμα
Μετά από διαδοχικές συζητήσεις με τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, ο Τεντόγλου άρχισε σταδιακά να βρίσκει τον ιδανικό ρυθμό.
Στην τέταρτη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα 8,29 μέτρα, δείχνοντας ότι πλησίαζε σε μεγάλο άλμα, ενώ στην πέμπτη κατέγραψε επίδοση 8,19 μέτρων.
Η έκτη προσπάθεια ήταν εκείνη που ξεσήκωσε το στάδιο.
Με άψογη εκτέλεση και ιδανικό πάτημα, ο κορυφαίος Έλληνας άλτης «πέταξε» στα 8,49 μέτρα, κατακτώντας την πρώτη θέση και ανεβαίνοντας στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας για τη φετινή χρονιά.
Νέο φετινό ρεκόρ
Η επίδοση αυτή αποτελεί νέο προσωπικό ρεκόρ σεζόν για τον Τεντόγλου, καθώς βελτίωσε τα 8,46 μέτρα που είχε σημειώσει νωρίτερα στο Diamond League της Σιαμέν στην Κίνα.
Παράλληλα, τα 8,49 μέτρα αποτελούν την έκτη καλύτερη επίδοση της σπουδαίας καριέρας του, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν.
Στο τέλος του αγώνα, ο Μίλτος Τεντόγλου δέχθηκε τα συγχαρητήρια συναθλητών και φίλων, με τον Εμμανουήλ Καραλή να είναι από τους πρώτους που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν για τη νέα μεγάλη του επιτυχία.
Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου έδειξε ξανά ότι όταν η πίεση μεγαλώνει, εκείνος βρίσκει πάντα τον τρόπο να πετά ακόμη πιο μακριά.
