Latest News

Τετάρτη 27 Μαΐου 2026

Αδιανόητο: Δύο έφηβοι κατηγορούνται για τον θάνατο 11χρονου – Τον στραγγάλισαν για να πάρουν τον εξοπλισμό ψαρέματος

 Δύο έφηβοι, ηλικίας 16 και 15 ετών, κατηγορούνται για τον θάνατο 11χρονου αγοριού στη Ρεν της δυτικής Γαλλίας, το οποίο φέρεται να «σκότωσαν στραγγαλίζοντάς το», σύμφωνα με τον εισαγγελέα... της πόλης.

Οι δύο ανήλικοι υποστηρίζουν ότι «ήθελαν να πάρουν εκδίκηση» και να ανακτήσουν αλιευτικό εξοπλισμό αξίας λίγων δεκάδων ευρώ.

Η προσωρινή τους κράτηση έχει παραταθεί, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου, με το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγορίας για «ανθρωποκτονία ανηλίκου».

Το πτώμα του 11χρονου, του Τεό, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή κοντά στον ποταμό Βιλέν, με τη νεκροψία να επιβεβαιώνει ότι ο θάνατος προήλθε από «στραγγαλισμό». Σύμφωνα με τις αρχές, το παιδί είχε πάει για ψάρεμα μαζί με τους δύο εφήβους, ενώ λίγο αργότερα οι ύποπτοι «εθεάθησαν να απομακρύνονται τρέχοντας».

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται να «παραδέχθηκαν πως επιτέθηκαν στον 11χρονο και τον στραγγάλισαν», ενώ όπως αναφέρθηκε στην έρευνα, στη συνέχεια αφαίρεσαν τα προσωπικά του αντικείμενα και τον εξοπλισμό ψαρέματος, ο οποίος εντοπίστηκε αργότερα στις οικίες τους.