Latest News

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026

25η Μαρτίου: Τρεις ταινίες και ένα αφιέρωμα για την εθνική επέτειο - Σε ποια κανάλια θα προβληθούν


Το πρόγραμμα ορισμένων καναλιών διαμορφώνεται ειδικά για την 25η Μαρτίου, με ταινίες και ντοκιμαντέρ για την εθνική επέτειο να ξεχωρίζουν.

Στις 17.45, στον ΣΚΑΪ, η ελληνική δραματική ταινία «Σουλιώτες», με πρωταγωνιστές τους Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστο Πολίτη, Στέφανο Στρατηγό, Λαυρέντη Διανέλλο και Ελένη Ανουσάκη, μας ταξιδεύει στον χρόνο, σε μια από τις πιο συγκινητικές και δραματικές στιγμές του Αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Οι Σουλιώτες πληροφορούνται ότι ο Αλή Πασάς ετοιμάζεται να τους επιτεθεί. Ο Φώτος Τζαβέλλας και τα παλικάρια του είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την γη και ελευθερία τους.  Ο Αλή Πασάς αποφασίζει να πολιορκήσει το Σούλι, αλλά οι γενναίοι Σουλιώτες και Σουλιώτισσες είναι αποφασισμένοι να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων ζωντανοί.

Στις 20.15, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, θα προβληθεί η ελληνική ταινία «Μαντώ Μαυρογένους». Παραγωγής 1971, σε σκηνοθεσία του Κώστα Καραγιάννη και σενάριο των Κώστα Καραγιάννη-Νίκου Καμπάνη, με πρωταγωνίστρια τη Τζένη Καρέζη, είναι μία από τις ταινίες για την εθνική επέτειο που συγκινεί.

Στις 20.50, στο OPEN, θα κρατήσει παρέα η εμβληματική ιστορική ελληνική ταινία, «Η Λίμνη των Στεναγμών» με την Ειρήνη Παππά και τον Ανδρέα Μπάρκουλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ιστορία της Κυρά Φροσύνης ξετυλίγεται στις οθόνες μας και μάς ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα της εποχής, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Γρηγορίου.

25η Μαρτίου: Το αφιέρωμα για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, το OPEN προβάλλει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Η ζωή και το έργο του, οι άγνωστες στιγμές της ζωής του, η αναδιαμόρφωση του ανύπαρκτου ελληνικού κράτους, οι σχέσεις με τη Ρωσία, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις κι η δολοφονία του. Ο Γεώργιος Σαρρής παρουσιάζει όλα τα κομβικά σημεία της ζωής του μεγάλου ηγέτη, ενώ στην εκπομπή μιλούν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, αλλά και η απόγονος του Ιωάννη Καποδίστρια και Διευθύντρια του Μουσείου Ιωάννη Καποδίστρια στην Κέρκυρα.