Έπιασε κορυφή η ΑΕΚ και περιμένει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού, στο βραδινό ντέρμπι, αφού επικράτησε άνετα του Πανσερραϊκού με σκορ 4-0 στις Σέρρες για την 20η αγωνιστική της Super League. Η Ένωση δυσκολεύτηκε αρχικά να διασπάσει την άμυνα του ουραγού Πανσερραϊκού, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το διπλό με... ευρεία νίκη.
Ο Μπαρνάμπας Βάργκα έδωσε τη λύση στο 55΄ για τον «Δικέφαλο», που στο τέλος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του, με τέρματα του Μαρίν με πέναλτι στο 89΄, του Γκρούγιτς στο 91΄ (δευτερόλεπτα αφότου είχε περάσει στο παιχνίδι) και ξανά του Βάργκα στο 95΄. Με τη νίκη αυτή, η Ενωση ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης, περιμένοντας το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο βραδινό (21:00) ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο.
Η εξέλιξη του αγώνα
Το ματς εξελίχθηκε από την αρχή σε… μονόλογο της ΑΕΚ, η οποία έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη, είτε σε οργανωμένες επιθέσεις, είτε σε στατικές φάσεις. Μία σέντρα-σουτ του Πενράις στο 12΄ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Τσομπανίδη, στο 21΄ ο Μουκουντί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά, ενώ στο 23΄ ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να κάνει από κοντά το πλασέ και στη συνέχεια ο Τσομπανίδης μπλόκαρε την αδύναμη κεφαλιά του Ελίασον. Ο Πανσερραϊκός ήταν τελείως ακίνδυνος, αν και στο 30΄ ένα κακό γύρισμα του Ρότα θα μπορούσε να βάλει σε… μπελάδες την ομάδα του, αν ο Στρακόσια δεν αντιδρούσε γρήγορα, προλαβαίνοντας τον Κάλινιν.
Ξανά ο Κοϊτά ήταν πρωταγωνιστής στην αντεπίθεση του 74ου λεπτού, όταν αστόχησε μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν κι αυτός που κέρδισε πέναλτι και αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Φέλτες στο 88΄, παράβαση που υπέδειξε ο Θανάσης Τζήλος μετά από παρέμβαση του VAR και εξέταση του βίντεο. Ο Μαρίν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 89΄ και «σφράγισε» τη νίκη της Ενωσης, που στις καθυστερήσεις έφτασε σε ακόμη δύο γκολ: στο 91΄ ο Γκρούγιτς, με το που μπήκε στο ματς, σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μαρίν και στο 95΄ ο Ζοάο Μάριο έβγαλε τετ-α-τετ τον Βάργκα, που απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και «έγραψε» το τελικό 4-0.
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες: Φέλτες, Κάλινιν, Μπεν Σαλάμ – Πενράις, Πινέδα, Μαρίν
Κόκκινη: Φέλτες (88΄, 2η κίτρινη)
