Latest News

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026

Η στιγμή που πράκτορας της ICE πυροβολεί και σκοτώνει γυναίκα οδηγό (ΒΙΝΤΕΟ)


 Ένας ομοσπονδιακός πράκτορας πυροβόλησε και σκότωσε μια οδηγό, όταν φέρεται να προσπάθησε να πατήσει με το όχημά της, αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης καταστολής της μετανάστευσης στην πόλη...ανακοίνωσαν οι αρχές 
στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

Πλάνα από βίντεο, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν τη στιγμή που πράκτορες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) ανοίγουν πυρ εναντίον της γυναίκας που προσπάθησε να ρίξει το SUV της πάνω σε έναν αστυνομικό.

Στο βίντεο, οι πράκτορες της ICE πλησιάζουν ένα Honda Pilot και διατάζουν την οδηγό να βγει από το όχημα, αφού αυτή μπλόκαρε το δρόμο του φορτηγού τους.

Καθώς ένας από τους πράκτορες προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα, η γυναίκα βάζει γρήγορα την όπισθεν και προσπαθεί να επιταχύνει προς την κατεύθυνση ενός άλλου πράκτορα που βρίσκεται στον δρόμο της.

Ο πράκτορας αποφεύγει το SUV, στρίβει και πυροβολεί τρεις φορές, πριν το αυτοκίνητο συγκρουστεί με ένα λευκό σεντάν που είναι παρκαρισμένο κοντά στο δρόμο.

Μετά τους πυροβολισμούς, μια γυναίκα φωνάζει επανειλημμένα «όχι! όχι! Τι στο διάολο; Τι στο διάολο κάνατε; Είστε γ@μημένοι εγκληματίες!»

Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Σύμφωνα με το DHS το περιστατικό συνέβη ενώ η ICE διεξήγαγε «στοχευμένες επιχειρήσεις», όταν «βίαιοι ταραξίες» άρχισαν να μπλοκάρουν τους δρόμους.

«Μία από τις βίαιες ταραξίες χρησιμοποίησε το όχημά της ως όπλο, προσπαθώντας να πατήσει τους αστυνομικούς μας με σκοπό να τους σκοτώσει — μια πράξη εγχώριας τρομοκρατίας», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο X.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε μια έκτακτη επιχείρηση επιβολής του νόμου περί μετανάστευσης, με 2.000 πράκτορες και αξιωματικούς να αναμένονται στην περιοχή της Μινεάπολης και του Σεντ Πολ για μια καταστολή που συνδέεται εν μέρει με ισχυρισμούς για απάτη που αφορούν Σομαλούς κατοίκους.

«Διαλύουν οικογένειες, σπέρνουν το χάος στους δρόμους»

Ο δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι είπε στους δημοσιογράφους ότι «φοβόταν» τέτοιου είδους ενέργειες από τους αξιωματικούς της ICE στην πόλη. «Διαλύουν οικογένειες, σπέρνουν το χάος στους δρόμους μας», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως πρέπει να γίνει έρευνα, αλλά δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρος για το πώς θα αποδοθεί Δικαιοσύνη. Πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του, το άτομο που σκοτώθηκε δεν προσπαθούσε να «χτυπήσει κανέναν». Ο Ο’Χάρα είπε ότι το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα συμμετέχει στην έρευνα για να διαπιστώσει αν έχουν παραβιαστεί κρατικοί νόμοι. Οι αρχές προσθέτουν ότι οι τοπικές αστυνομικές αρχές πρέπει να συμμετάσχουν στην έρευνα, μαζί με την ομοσπονδιακή αστυνομία.

«Η παρουσία τους προκαλεί χάος»

Ο δήμαρχος κατηγόρησε τις ομοσπονδιακές αρχές ότι «προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως πράξη αυτοάμυνας» και αμφισβήτησε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι έχει δει βίντεο του συμβάντος. «Πρόκειται για έναν πράκτορα που χρησιμοποίησε απερίσκεπτα τη δύναμή του, με αποτέλεσμα να πεθάνει κάποιος», είπε.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τους πράκτορες να φύγουν από την πόλη λέγοντας πως «η παρουσία τους προκαλεί χάος» και «έκανε μια δύσκολη κατάσταση ακόμα πιο προβληματική». «Είμαστε καλύτεροι από μια ομάδα πρακτόρων της ICE που αποστέλλονται σε πόλεις σε όλη τη χώρα και διαλύουν οικογένειες και κοινότητες» είπε, καλώντας τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το «μίσος» με «αγάπη».

«Δεν θα τσιμπήσουμε το δόλωμα» συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες του Τραμπ αποσκοπούν μόνο στο να «δημιουργήσουν περισσότερο χάος και περισσότερη απόγνωση». «Ας τους δείξουμε την ενότητά μας» είπε.