Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο που δόθηκε από το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας του Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, όπου καταγράφει τον θάνατο ενός πρώην αναπληρωτή σερίφη που θεωρούνταν ύποπτος για τη δολοφονία του 11χρονου γιου του... με μαχαίρι.
Το υλικό περιλαμβάνει βίντεο από κάμερες περιπολικών και σώματος από μια καταδίωξη στις 2 Δεκεμβρίου στον αυτοκινητόδρομο Interstate 5 στις κομητείες Σακραμέντο και Σαν Χοακίν, στην οποία ενεπλάκη ο 40χρονος Μάρβιν Μοράλες. Οι Αρχές αναφέρουν ότι ο Μοράλες τράπηκε σε φυγή ύστερα από μια θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι στο παιδί του, που σημειώθηκε σε ένα σπίτι στο Ελκ Γκρόουβ νωρίτερα το ίδιο πρωί.
Η καταδίωξη κατέληξε όταν το όχημα του Μοράλες έχασε τον έλεγχο και ακινητοποιήθηκε δίπλα σε δέντρο. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι αστυνομικοί του έδωσαν επανειλημμένες εντολές να βγει από το αυτοκίνητο και να πλησιάσει άοπλος. Αν και αρχικά άφησε ένα αντικείμενο που κρατούσε, στη συνέχεια κινήθηκε ξανά προς το εσωτερικό του οχήματος, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ανοίξουν πυρ. Ο Μοράλες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
