Το θρίλερ που περιέγραψε η Βρισηίδα Ανδριώτου στην κατάθεσή της, αποκαλύπτει ένα κύκλωμα ψευδοεπενδυτών, το οποίο χρησιμοποιούσε χλιδή, πιέσεις και απειλές για να παγιδεύει τα... θύματά του.
Έτσι, από τη «λαμπερή» σουίτα στο Λουτράκι μέχρι τη βίαιη επίθεση και την απόπειρα αυτοκτονίας του Σπύρου Μαρτίκα, η μαρτυρία από τη Βρισηίδα Ανδριώτου φώτισε μια σκοτεινή υπόθεση που – όπως επισημάνθηκε την Τετάρτη (19/11) – είχε στηθεί μεθοδικά από την αρχή.
Η «υποδοχή» στη σουίτα και τα εκατομμύρια στο τραπέζι
Πιο αναλυτικά, η κατάθεση που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Live News» του MEGA, αποτυπώνει την πρώτη επαφή της με τα μέλη της οργάνωσης στο Λουτράκι.
Συγκεκριμένα, η Βρισηίδα Ανδριώτου ανέφερε: «Η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου άρχισε όταν δεχθήκαμε να παρευρεθούμε καλεσμένοι του υπαρχηγού στο ξενοδοχείο του καζίνο Λουτρακίου για ένα Σαββατοκύριακο. Μόλις φτάσαμε στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αναφέραμε το όνομα του αρχηγού, δεχθήκαμε μια άψογη εξυπηρέτηση».
Ακόμα, η ίδια θυμήθηκε τα ποσά που είδε μπροστά της: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τον τεράστιο όγκο χρήματος. Μας είπαν 5.000.000 ευρώ πάνω σε ένα μεγάλο τραπέζι. μαζί μ’ ένα τεράστιο πουγκί με 1.500 χρυσές λίρες». Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, οι στιγμές ήταν εξαιρετικά άβολες:«Κοιταζόμασταν και νιώσαμε άβολα. Μας καθησύχασαν».
Επίσης, η Βρισηίδα Ανδριώτου ανέφερε πως όλο το Σαββατοκύριακο υπήρχε στοχευμένη πίεση προς τον Σπύρο Μαρτίκα: «Το Σαββατοκύριακο συζητούσαμε συνέχεια για την πλύση εγκεφάλου που δεχτήκαμε για αυτή την επένδυση. Ο Σπύρος δεχόταν συνέχεια τηλεφωνήματα τόσο από τον αρχηγό όσο και από τον υπαρχηγό που τον παρακινούσαν να επενδύσει».
Η στημένη ληστεία και η νύχτα του τρόμου
Στη συνέχεια, η Βρισηίδα Ανδριώτου περιέγραψε στην κατάθεσή της όσα συνέβησαν μήνες αργότερα, μία υπόθεση που χαρακτήρισε ως «οργανωμένη παγίδα σε βάρος του Σπύρου Μαρτίκα», τονίζοντας: «Ιούλιο δέχομαι τηλεφώνημα από τον Σπύρο γύρω στις πεντέμισι το πρωί. Τρομαγμένο, σε πανικό γιατί του επιτέθηκαν με όπλα δύο τύποι».
Ακόμα, η ίδια είπε πως ο Σπύρος Μαρτίκας είχε λάβει πλάκες χρυσού ως δήθεν πληρωμή και πως όλα είχαν στηθεί για να του τα πάρουν: «Θα τον πήγαινε ο υπαρχηγός σε ενεχυροδανειστήριο για να εξαργυρωθεί όλος ο χρυσός που του είχαν δώσει».
Η απόπειρα αυτοκτονίας και η Βρισηίδα Ανδριώτου
Πάντως, η κατάσταση κορυφώθηκε όταν η Βρισηίδα Ανδριώτου είδε τον Σπύρο Μαρτίκα, μέσω κάμερας, έτοιμο να βάλει τέλος στη ζωή του: «Το βράδυ μέσα από την κάμερα βλέπω στα σκοτάδια τον Σπύρο, με δυο κουτιά χάπια, έτοιμος να τα καταπιεί. Αρχίζω και ουρλιάζω από το ηχείο της κάμερας».
Επίσης, η ίδια κατέθεσε πως ειδοποίησε άμεσα την αδελφή του, εγκατέλειψε τα πάντα και επέστρεψε στην Αθήνα, λέγοντας: «Τα παράτησα όλα. Πήρα το πρώτο αεροπλάνο και γύρισα αμέσως από τη Μυτιλήνη».
Η κατάθεσή της ολοκληρώθηκε με μια σκληρή περιγραφή του υπαρχηγού της οργάνωσης: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου την απάθεια, την ψυχρότητα, την περιφρόνηση, την απαξίωση. Ένας κοινός, αδίστακτος, ψυχρός εγκληματίας που μόλις κατάφερε και πέτυχε τον στόχο του».
