Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Μονπαρνάς του Παρισιού ο οποίος εκκενώθηκε...με εντολή της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες, αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν άνδρα που κρατούσε μια μεγάλη τσάντα. Εκείνος αρνήθηκε, άρχισε να τρέχει και μόλις τον πλησίασαν οι αστυνομικοί, έκανε κίνηση να βγάλει ένα μαχαίρι. Τότε οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και έπεσε στο έδαφος. Δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο τον εμφανίζουν να βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Ο ιστότοπος actu.fr επικαλείται έναν αυτόπτη μάρτυρα που ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στο τρένο προς τη Ρεν. «Οι αστυνομικοί ήταν παρόντες στην πλατφόρμα του σταθμού όταν αποβιβάστηκαν οι πρώτοι επιβάτες, όπως κι εγώ», εξήγησε ο μάρτυρας. «Άκουσα τους αστυνομικούς να ζητούν από τον άνδρα να σταματήσει και μετά ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί».
