Η Εθνική Ελλάδος βρέθηκε σε αγωνιώδη στιγμή όταν, από το άνετο 3-0, η Σκωτία κατάφερε να μειώσει σε 3-2.
Ωστόσο, ο Βλαχοδήμος στάθηκε καθοριστικός, αποσοβώντας κάθε κίνδυνο στα τελευταία λεπτά και διασφαλίζοντας τη νίκη, ενώ η αμυντική λειτουργία της ομάδας αφήνει και πάλι ερωτήματα για βελτίωση.
Η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Σκωτία, με γκολ του αρχηγού Μπακασέτα στο 7ο λεπτό, σε ένα ματς που διεξήχη στο στάδιο του Φαλήρου
Η ομάδα του Κώστα Τσάνα ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας έξι μεγάλες ευκαιρίες, με τον Γκόρντον να κρατάει τους Σκωτσέζους στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις, η Σκωτία απείλησε με τον ΜακΤόμινεϊ να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και τον Βλαχοδήμο να αποκρούει σε τετ α τετ.
Στην επανάληψη, η Ελλάδα έδειξε αποφασιστικότητα να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 57’ ο Καρέτσας διπλασίασε τα τέρματα με ασίστ του Τεττέη, ο οποίος είχε κάνει εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά. Στο 63’, ο Χρήστος Τζόλης διαμόρφωσε το 3-0 με εξαιρετική προσωπική προσπάθεια, δίνοντας σημαντική ώθηση στην Εθνική.
Η Σκωτία αντέδρασε και μείωσε σε 3-1 στο 65’ με τον Ντόακ και σε 3-2 στο 70’ με τον Κρίστι, βάζοντας ξανά ένταση στο παιχνίδι. Παρά τις ευκαιρίες των Σκωτσέζων, οι αλλαγές και οι αποκρούσεις του Βλαχοδήμου κράτησαν την ελληνική εστία ασφαλή.
Στα τελευταία λεπτά σημειώθηκε αποβολή για την Ελλάδα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπακασέτα (84’) και διπλή αλλαγή στο 89’ με Χατζηδιάκο και Κωστούλα να μπαίνουν αντί Μουζακίτη και Τζόλη, διατηρώντας το υπέρ της προβάδισμα.
Με τη νίκη αυτή, η Εθνική δείχνει χαρακτήρα και αποφασιστικότητα στην προσπάθειά της για πρόκριση, ενώ οι Σκωτσέζοι θα ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
