Latest News

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2025

Τραγωδία στην Γκάνα: Νεκροί οι υπουργοί Άμυνας και Περιβάλλοντος σε πτώση ελικοπτέρου

 


Ο υπουργός Άμυνας της Γκάνας, Έντουαρντ Ομάνε Μποάμα, και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ιμπραήμ Μουρτάλα Μοχάμεντ, σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στην περιοχή Ασάντι, στα νότια της χώρας. Μαζί τους έχασαν τη ζωή τους και έξι ακόμη άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο τύπου Z-9.



Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα Άκρα με προορισμό την Ομπουάσι, μια σημαντική πόλη μεταλλείων στη νότια Γκάνα. Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχασαν την επαφή με το πλήρωμα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Στο σκάφος επέβαιναν πέντε επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος

.Τραγωδία στην Γκάνα: Νεκροί οι υπουργοί Άμυνας και Περιβάλλοντος σε πτώση ελικοπτέρου

Η συντριβή επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα, όταν τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τα συντρίμμια στην περιοχή Ασάντι. Ο επικεφαλής του προσωπικού του προεδρικού γραφείου, Julius Debrah, εμφανίστηκε σε βίντεο δηλώνοντας ότι «οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι νεωτέρας», σε ένδειξη εθνικού πένθους.

Οι συνθήκες της συντριβής διερευνώνται, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση της Γκάνας για το τραγικό συμβάν.