Latest News

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Εισβολή της αστυνομίας στο UCLA – Σφοδρές συγκρούσεις με φοιτητές – Κρότου λάμψης, λαστιχένιες σφαίρες και προσαγωγές (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Με την επίθεση πάνοπλων αστυνομικών της αστυνομίας εθνικών οδών και του Σερίφη του Λος Άντζελες ξεκίνησε η εισβολή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) στις ΗΠΑ για να διαλύσουν τους φοιτητές που παραμένουν συγκεντρωμένοι στο εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης, συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα κατά του πολέμου του Ισραήλ και της σφαγής που συντελείται σε βάρος...

των Παλαιστινίων.

Η «δημοκρατική» κυβέρνηση των ΗΠΑ που επιχειρεί να προστατεύσει τον Νετανιάχου με κάθε τρόπο, τώρα επιστρατεύει την ωμή και απροκάλυπτη καταστολή σε κάθε φωνή που διαμαρτύρεται για την σφαγή στη Γάζα.

Η αστυνομία άρχισε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) να απομακρύνει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές υπέρ των Παλαιστινίων στο UCLA, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δυνάμεις της τάξης, με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων, απομάκρυναν κιγκλιδώματα και ξύλα και προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών διαδηλωτών, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το Reuters, έξι διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ακούστηκαν δεκάδες εκρήξεις από εκρηκτικά κρότου λάμψης ή χειροβομβίδες αναισθητοποίησης και λαστιχένιες σφαίρες που έριξε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το Reuters οι διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν αυτοσχέδιες ασπίδες και ομπρέλες, προσπάθησαν να εμποδίσουν την έφοδο των αστυνομικών, φωνάζοντας «σπρώξτε τους πίσω» και αναβόσβηναν φωτεινά φώτα στα μάτια τους.

Όπως ανακοίνωσε το UCLA, σήμερα και αύριο τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να εργάζονται εξ αποστάσεως, καθώς το πανεπιστήμιο είπε σε όλους να αποφεύγουν την περιοχή του Dickson Court and Plaza.

Δείτε live εικόνα από το UCLA