Latest News

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Η στιγμή που ισχυροί άνεμοι παρασέρνουν αεροσκάφος σαν να ήταν… παιχνιδάκι! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από το Τέξας, όπου οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν ένα αεροσκάφος Boeing 737-800 της American Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο Fort Worth του Ντάλας το πρωί της... Τρίτης (28/5).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, το αεροσκάφος βάρους 41 τόνων βρισκόταν σταθμευμένο, την ώρα που έπεφτε καταρρακτώδης βροχή και έπνεαν άνεμοι ταχύτητας έως και 130 χλμ/ώρα.

Οι ριπές ήταν τόσο ισχυρές που το αεροσκάφος απομακρύνθηκε αρκετά μέτρα από τη θέση στάθμευσής του. Το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης του αεροδρομίου δείχνει το αεροσκάφος να περιστρέφεται μακριά από την αερογέφυρα επιβατών σαν να ήταν παιχνίδι.

Δεν υπήρχαν επιβάτες στο αεροσκάφος, αν και η πόρτα της καμπίνας ήταν ανοιχτή εκείνη τη στιγμή.

Τα συνεργεία συντήρησης «διεξάγουν επί του παρόντος ενδελεχείς ελέγχους και θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες επισκευές», δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Το αεροδρόμιο ακύρωσε 202 πτήσεις και καθυστέρησε 500 πτήσεις κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι ισχυρές καταιγίδες με θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι μεγέθους μπάλας του μπέιζμπολ έπληξαν το Τέξας, αφήνοντας έναν νεκρό και περίπου 600.000 επιχειρήσεις και σπίτια χωρίς ρεύμα.

Οι καταστροφικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων στο Τέξας, την Οκλαχόμα, το Αρκάνσας, το Μιζούρι, το Κεντάκι, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια.

Δείτε το βίντεο: