Latest News

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας η Αστυνομία - «Εκκενώστε, αλλιώς θα συλληφθείτε» (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Περίπου 1.600 καταλήψεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα αμερικανικά πανεπιστήμια από φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές που ζητούν το τέλος του αιματοκυλίσματος... στη Γάζα.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και τις παραπάνω από 300 συλλήψεις φοιτητών και καθηγητών στη Νέα Υόρκη, σειρά παίρνει το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια όπου η αστυνομία ζητά από τους φοιτητές να εκκενώσουν την πανεπιστημιούπολη, ενώ νωρίτερα υπήρξαν εντάσεις ανάμεσα σε φιλοπαλαιστίνιους και φιλοισραηλινούς φοιτητές.

Η ένταση συνεχίζει να αυξάνεται στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, όπου εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί κοντά στον καταυλισμό στην πανεπιστημιούπολη του Λος Άντζελες και διέταξε τη διάλυση περισσότερων από χίλιων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν τους διαδηλωτές το βράδυ της Τετάρτης, προειδοποιώντας από τα μεγάφωνα ότι όποιος αρνηθεί να φύγει μπορεί να συλληφθεί.

Εκατοντάδες υποστηρικτές των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών και αποφοίτων, παρέμειναν στα σκαλοπάτια της πανεπιστημιούπολης του UCLA, παρά τις απειλές της αστυνομίας πως όποιος δεν αποχωρήσει θα συλληφθεί.

Νωρίτερα, ομάδα μασκοφόρων περικύκλωσε το σημείο της πανεπιστημιούπολης που έχουν στηθεί σκηνές από τους καταληψίες, πετώντας πυροτεχνήματα και επιτέθηκε στους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές.

Ο πρύτανης του UCLA Τζιν Μπλοκ είπε σε δήλωση ότι «μια ομάδα υποκινητών» διέπραξε την επίθεση, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πλήθος ή γιατί η διοίκηση και η σχολική αστυνομία δεν ενήργησαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με το Associated Press, μεταλλικά και ξύλινα φράγματα είχαν αποκατασταθεί γύρω από την κατασκήνωση σκηνής μετά τη συμπλοκή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι κάμερες έδειχναν ανθρώπους να μοιράζουν γυαλιά, κράνη και άλλο εξοπλισμό καθώς και σκηνές ιατρικής βοήθειας που είχαν στηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Oι συμπλοκές ανάμεσα σε φιλοπαλαιστίνιους και φιλοισραηλινούς φοιτητές:

Η αστυνομία ετοιμάζεται να μπει στο UCLA

Εναέριο βίντεο από τo κανάλι KABC, θυγατρικό του CNN δείχνει δεκάδες αστυνομικά οχήματα συγκεντρωμένα στο πάρκινγκ των γραφείων του FBI στο Λος Άντζελες, που απέχει περίπου ένα μίλι από τον καταυλισμό του UCLA.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον καταυλισμό το βράδυ της Τετάρτης, οι περισσότεροι φαίνονται να κάθονται στο έδαφος απέναντι από την είσοδο του καταυλισμού, δείχνουν τα εναέρια πλάνα.

Πάντως, οι αρχές επιβολής του νόμου κήρυξαν παράνομη την κατάληψη στo campus του πανεπιστημίου, λέει στο CNN πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Φωτογραφίες από Associated Press:

αμερικανικά πανεπιστημια διαδηλώσεις παλαιστινη

αμερικανικά πανεπιστημια διαδηλώσεις παλαιστινη