Latest News

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Ακτιβιστές έριξαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (ΒΙΝΤΕΟ)

 Δύο ακτιβιστές της συλλογικότητας , η οποία υποστηρίζει τη βιώσιμη διατροφή για όλους, συνελήφθησαν αφού πέταξαν πορτοκαλί σκόνη στην αίθουσα των καθρεφτών στο παλάτι των Βερσαλλιών (Château de Versailles) στο Παρίσι... το περασμένο Σάββατο (4/5).

Οι υποδομές δεν υπέστησαν ζημιές από την επίθεση των ακτιβιστών στο ιστορικό μνημείο του Παρισιού. Και οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση στις Βερσαλλίες, πρόσθεσε η πηγή.

Η Riposte alimentaire ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια σε δελτίο Τύπου, τονίζοντας ότι “το δικαίωμα στην τροφή αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο” και ότι η συλλογικότητα “θέλει να διασφαλίσει ότι αυτό γίνεται σεβαστό στην πράξη, για καθολική, δημοκρατική και βιώσιμη τροφή”.

Αυτή η συλλογικότητα (παλαιότερα γνωστή ως Dernière rénovation) έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για τη ρίψη σούπας στο γυαλί που προστατεύει τη Μόνα Λίζα στο Λούβρο τον περασμένο Ιανουάριο και στη συνέχεια σε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ, Le Printemps, τον Φεβρουάριο στο Musée des Beaux-Arts στη Λυών.

Δύο από τους ακτιβιστές της συνελήφθησαν τον Απρίλιο στην είσοδο του Musée d’Orsay με την υποψία ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν και εκεί κάποια δράση.