Latest News

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Κωνσταντινούπολη: Φρενίτιδα στα social media για την φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στο Βόσπορο – Τι έγραψε ο «πατέρας» της Γαλάζιας Πατρίδας

 
Δεν πέρασε ασχολίαστη από τους Τούρκους η παρουσία της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού «Θεμιστοκλής» στο λιμάνι Σαραϊμπουρνού της Κωνσταντινούπολης και η εμφάνιση της ελληνικής σημαίας μέσα στον... Βόσπορο.

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» βρίσκεται από χθες στο τουρκικό λιμάνι, μαζί με την τουρκική «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme» στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ, ενώ οι Τούρκοι σχολιάζουν ότι «έδειξαν τη φιλοξενία τους και παραχώρησαν στο ελληνικό πλοίο την πλευρά της αποβάθρας για να ελλιμενιστεί».

Φθηνή ελληνική προπαγάνδα είδε ο «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ωστόσο, ο Τζεμ Γκουρντενίζ, ο «πατέρας» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», όπως γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είδε στην παρουσία της φρεγάτας ότι  ο Έλληνας κυβερνήτης βρήκε την ευκαιρία για προπαγάνδα, καθώς «κρέμασε ελληνικές σημαίες σε όλα τα σημεία του πλοίου, αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα, σύμφωνα με τα οποία η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη».

«Υπό κανονικές συνθήκες, όταν τα πολεμικά πλοία βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι, η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη. Και στην πλώρη υψώνεται είτε η εθνική σημαία, όπως στην περίπτωσή μας, είτε το σημαιάκι του πολεμικού ναυτικού, όπως σε ορισμένες χώρες.

Ο Έλληνας κυβερνήτης αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες.

Αυτή η κατάσταση δεν δείχνει το πόσο Έλληνες είναι, αντιθέτως δείχνει το πόσο μακριά βρίσκονται από τα ναυτικά ήθη.

Προφανώς η πιεστική άνοιξη των ΗΠΑ/ΕΕ με την Ελλάδα προσέφερε αυτή την ευκαιρία στον γείτονά μας στο Σαραϊμπούρνου την ημέρα του Ραμαζανιού.  Η αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ έδωσε την ευκαιρία για φτηνή ελληνική προπαγάνδα», κατέληξε ο «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας».