Latest News

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Δείτε live την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Ξεκίνησε η επιβλητική τελετή για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνουν το καλοκαίρι...

στο Παρίσι.


Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της τελετής, άγημα της Προεδρικής φρουράς πραγματοποίησε την έπαρση της ελληνικής και της γαλλικής σημαίας. Παρούσα στην τελετή είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία προσήλθε συνοδευόμενη από τον προέδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο. 

«Από εδώ στέλνουμε το αυθεντικό μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης», είπε, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος.


 



«Σε αυτή τη γη γεννήθηκε το μεγαλύτερο δώρο της ανθρωπότητας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες στους Έλληνες», τόνισε, με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ.

floga-1
floga-2
floga-3
floga-4
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
floga-5


Το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στον ναό της Ήρας. Πρωθιέρεια, στα χέρια της οποίας «γεννήθηκε» η Ολυμπιακή Φλόγα, είναι η ηθοποιός Μαίρη Μηνά,  ενώ ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος.